MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 21:28

Aktívan töltötte első hónapját a frissen bejegyzett Emberi Hangon az Életért Egyesület

Egy hónapja kapta meg a Nyíregyházi Törvényszéktől a végzést az Emberi Hangon az Életért Egyesület, hogy civil szervezetnénk bejegyzésre került.

emberi1

A szinte újszülött szervezet székhelye Gulács lett és elnökének Patak Gábort választották meg, akit a művészvilágban Gabaként ismernek. Az alapítóokiratban a következő célok szerepelnek:

Az egyesület legfőbb célkitűzése a hátrányos helyzetű gyerekek és idősek támogatása elsődlegesen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és másodsorban az ország egész területén, illetve határon túl is. Az egyesület minden eszközzel törekszik arra, hogy közhasznú szolgáltatásait - tevékenysége révén - a rászorult halmozottan hátrányos helyzetű csoportok lehető legszélesebb köre igénybe tudja venni.

Az egyesület célkitűzésének tartja továbbá a kisebbségek támogatását, identitásuk megőrzését, többek között kulturális szolgáltatások közvetítése, kulturális tevékenység ellátása, nevelés, oktatás, tehetséggondozás és képességfejlesztés tevékenységek ellátásával segíti elő.

Fontos célja az egyesületnek a környezetvédelem, katasztrófavédelem, állatvédelem, egészségtudatos életmód, fogyatékosok segítése valamint az LMBTQI közösségek támogatása.

Az egyesület évente át kívánja adni az „Emberi Hang” díjat, azoknak, akik a tolerancia, béke, humanizmus és a szeretet mezsgyéjén járnak. A díjátadó jelöltjeire az Egyesület honlapján lehet szavazni.

Az elmúlt időszakban elég sokat tevékenykedtek. Budapesten a hajléktalanoknak négy alkalommal vittek pékárút. Ellátogattak a csengeri Családsegítő Szolgálathoz, ahová 40 zsák ruhaneműt vittek. Szabóné Somogyi Ildikó, a helyi központ munkatársa elmondta: „Nagyon örülünk a segítségnek, hiszen számtalan rászoruló él a városban és a környező falvakban. Örülni fognak a ruháknak, mert nagy nehézséget okoz egy-egy új darab megvétele.„ 

emberi2

Ugyanígy a taksonyi Családsegítőt is meglátogatták és ezenkivül egy beregi kistelepülés idén alakult községi könyvtárának 770 könyvet gyűjtöttek.

Az újjonnan létrejött egyesület elnöke elmondta: „Hatalmas feladat vár ránk. Segíteni a rászorulókon az egyik legnemesebb feladat. Azt fontos megjegyeznünk, hogy egyesületünk, nem politizál, így adományaink, segítségnyújtásunk minden esetben érdek nélkül, jószándékból történik.” Hozzátette még, hogy „ a felajánlások nagy része szintén nehéz helyzetben lévőktől jön.” A távolabbi tervekről egyenlőre nem ejtettek szót, de ígérik, lesznek további akcióik, összefogásuk.

Az egy hónapos fordulót azzal ünnepelték, hogy október 18-án partneri megállapodást kötöttek Magyarkanizsán a Segítsük Egymást Vajdaság Civil Szervezettel, mellyel első közös programjukra februárba kerül sor.

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280