MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 13:06

''Karácsonykor Isten mindennél közelebb jön''

Karácsony éjjelén az elérhetetlen messzeségbe képzelt Isten mindennél közelebb jön az emberhez - mondta a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke karácsonyi igehirdetésében hétfőn Budapesten.

reformatus

Bogárdi Szabó István szerint Isten közelebb van hozzánk, mint mi önmagunkhoz, jobban tudja, hogy mi van a szívünkben és mire van szükségünk, mint mi magunk.

A református püspök felidézte: a karácsonyi történetben mindenki a "helyén van" és "teszi a dolgát". A császár parancsol, a pásztorok őrzik a nyájat, a fogadós vendégeket fogad, és még a késve érkező Józsefnek és Máriának is szállást ad, Mária pedig bölcsőt készít a jászolból újszülött gyermekének. 

Isten azonban karácsony éjjelén elhagyja a helyét, "nem trónol elérhetetlen messzeségben, ahova képzeljük", nem tartja távol magát "az ember percéletű, rövid tülekedésétől", nyomorúsággal, civakodással, háborúsággal terhes életétől - tette hozzá.

Bogárdi Szabó István azt mondta, nincsenek a helyükön az angyalok sem, akik alászállnak az égből, hogy "betekintsenek a nagy titokba" és dicsőítsék Istent. 

reformatus 1

Kiemelte: az angyali dicséret most is hangzik, az angyalok "most is, bennünket is meghívnak az Istent dicsőítő énekre".

Krisztus születése, élete, halála és feltámadása ugyanis "azt a nagy ígéretet hordozza, hogy Isten lesz majd minden mindenekben, és akkor nem lesz idő, teherrel, bajjal, nyomorúsággal, háborúval, halállal terhes idő" - fogalmazott a református püspök.

Az istentisztelet úrvacsoraosztással fejeződött be.

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280