MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 8:32

Olcsóbb lehet a húsvétkor a tojás

Idén a tojás árának csökkenésére lehet számítani, a közelgő húsvét előnyére. Ha nem lesz drasztikus változás a tojásiparban, a jelenlegi 30-40 forintos darabonkénti termelői ára nem fog változni az ünnepekig.

husveti falatok

A tavalyi év nem volt könnyű a hazai tojástermelőknek: előbb a madárinfluenza, aztán az uniót átívelő szalmonellafertőzés, majd az év második felében kirobbant rovarírtószer okozta botrány okozta a termelés fennakadását. Ezek a tényezők a tojás árának nagymértékű emelkedésével járt.

…az év végére csendesült a helyzet, az új állományok lassan elkezdtek termelni, így tojáshiányról ma már nem lehet beszélni a közösségben – mondta el Kele Attila, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének elnöke, aki hozzátette: – Míg tavaly decemberben nem volt ritka, hogy 60 forintos tojásárakkal találkozhattak a vásárlók a boltokban, ma már 51-53 forint közelében van a darabonkénti fogyasztói ár.

A szakember azt is elmondta, az uniós piac alakíthatja a tojás árát, de legfeljebb szerényebb áremelkedésre lehet számítani.

Forrás: kolcseytv.hu

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280