Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 14, 18:13

Megint terjed a Wizz Air-es átverés, ne dőljön be!

Felbukkant a Facebookon egy átverés, amelyben megint a Wizz Air weboldalát másolták le, hogy egy fergetegesnek hangzó (1 euró, 2 repjegy!!!), persze nem létező akcióval csapják be az embereket. - írta meg az index.hu

safe image

A friss átverésről beszámolt az atveros-oldalak.com is, ők végigkattintgatták a kérdőívet, és szépen eljutottak addig, hogy az oldal a bankkártyaadataikat kérje.

A különbség csak annyi, hogy ezúttal kicsit más a kamu weboldal címe, de ezt nem írjuk le, hogy még véletlenül se kattintson rá senki. Bár amikor mi megtettük, a vírusirtó rögtön jelezte, hogy kártevőt talált az oldalon, tehát akinek védve van a gépe, elvileg el se jut addig, hogy megadhassa az adatait.

SharedCount szerint az új átverés egyelőre még nem ment túl nagyot, és Facebook már több olyan posztot látni, ami arról szól, mekkora kamu. Ön se dőljön be, és – ahogy a szintén népszerű telekomos átverés kapcsán is részleteztük – általában is figyeljen az olyan árulkodó jelekre, mint a hivataloshoz nagyon hasonló, de mégis különböző url-cím, a hibás magyarság, a nagy cégektől szokatlan stílus, meg úgy általában a hihetetlenül jól hangzó ajánlatok, amelyek a közösségi oldalakon terjednek.

A  Wizz Air is kiadott egy közleményt:

A Wizz Air ezúton is szeretné megerősíteni, hogy a vállalat hivatalos honlapja a wizzair.com címen található. Bármilyen promóciót, illetve versenyt a légitársaság kizárólag a saját hivatalos honlapján, illetve a saját hivatalos közösségimédia-felületein, valamint a WIZZ hírlevélben hirdet meg. A Wizz Air azt tanácsolja, hogy a felhasználók kizárólag a vállalat hivatalos csatornáit keressék fel, más, a repülőtársaság akcióiról, felhívásairól szóló oldalakra, linkekre ne kattintsanak. A Wizz Air megteszi a szükséges lépéseket azon személyek, illetve jogi személyiségek ellen, akik hamisan állítják, hogy a Wizz Air nevében járnak el, illetve akik a Wizz Air nevében félrevezetik, megtévesztik a fogyasztókat

forrás: index.hu

 

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700