Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 12:36

Vége lehet a vasárnapi boltzárnak? - a Kormányzati Tájékoztatási Központ cáfol

A kormány inkább visszaállítaná a boltok vasárnapi nyitva tartását, minthogy szembenézzen egy esetleges népszavazás politikai következményeivel - írta a  napi.hu a csütörtöki Népszabadságra hivatkozva.

boltzr55e1

lap piaci forrásokból úgy tudja, hogy a Miniszterelnökség már puhatolózik a kiskereskedelmi láncoknál a vasárnapi nyitva tartás visszaállításáról.

A kormányoldalon ugyanis biztosra veszik, hogy a Kúria nem fogja helyben hagyni a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, amely hitelesítette Erdősi Lászlóné kérdését. Bár az sem biztos, hogy Nyakó István kérdése lesz érvényes, ugyanakkor a kormány inkább elébe menne a dolgoknak.

Kormánypárti politikusok szerint kisebb presztízsveszteség lenne a törvény módosítása, mintha az MSZP megkezdhetné a 200 ezer aláírás összegyűjtését. A boltzár ellenzői egyértelmű többségben vannak ugyanis Magyarországon.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint ugyanakkor a csütörtöki Népszabadságban megjelent, a vasárnapi zárva tartásról szóló cikkben foglalt állítás alaptalan sajtóhíresztelés.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280