Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 15, 11:24

A Tiszamenti Regionális Vízművek is csatlakozott a Díjnethez

Az elmúlt héten a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. (TRV) is csatlakozott a Díjnet rendszeréhez, ezt követőn a TRV mintegy 250 ezer ügyfele is elérheti az e-számlázással foglalkozó cég szolgáltatásait - közölte a Díjnet az MTI-vel.

vizdij

    A cég közleménye szerint ezzel a lépéssel lezárult az a 2017 végén kezdődött folyamat, amelynek során az öt regionális víziközmű mindegyike a Díjnettel szerződve lehetővé tette az e-számlakezelést és -fizetést, összesen mintegy 1,1 millió háztartás számára.
    A TRV Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Heves, Csongrád megyékben, illetve Pest megye egy részében szolgáltat, így összesen 262 település vízszolgáltatását biztosítja.
    A TRV csatlakozása az e-szolgáltatóhoz egy, a regionális vízszolgáltatók folyamatainak egységesítését célzó közbeszerzés keretében valósult meg, a többi érintett társaság, a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV), a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV), az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. (ÉDV), valamint az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. (ÉRV) integrációja már az előző hónapokban lezajlott.
    Magyarországon 2010 óta a víziközmű-társaságok körében erőteljes integráció zajlott le, a korábbi mintegy 400 társaság helyett ma mintegy 40 víziközmű-szolgáltató tevékenykedik, az 5 regionális többségi állami tulajdonú társaság mellett kettő többségi fővárosi tulajdonban, a többi pedig többségi önkormányzati tulajdonban működik.
    Kitértek arra: országos szinten az egy lakosra jutó évi vízfogyasztás a hálózatba kötött lakásokban már hosszú évek óta  34 köbméter körül alakul, 2016-ban az összes lakás több mint 95 százaléka rendelkezett vezetékes ivóvízzel, ez az arány a községekben is meghaladta a 91 százalékot.
    A Díjnet Magyarország egyik vezető független e-számlakezelési szolgáltató vállalata, a Magyar Posta és a Takarék Csoport közös tulajdonában álló társasághoz eddig 30 számlakibocsátó csatlakozott. A cég internetes felületén, a www.dijnet.hu portálon a legnagyobb fővárosi közüzemek mellett jelen vannak országos közüzemi, illetve telekommunikációs szolgáltatók és biztosítók, regionális közműszolgáltatók és önkormányzatok is.
    Tavaly a Díjnet nettó árbevétele 658,3 millió forint volt, adózott nyeresége 45,67 millió forintot ért el. A Díjneten keresztül megvalósított fizetési tranzakciók összege 43,7 milliárd forint volt, 36 százalékkal haladva meg az egy évvel korábbi 32,1 milliárd forintos értéket. -MTI-

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700