MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 21:28

Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

"Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése" - mondta Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztárium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

legonyhe

Fotó:MTI/Balázs Attila D_ATI20181017004

Maciej Findlik, a LEGO Education Feltörekvő Európai Piacokért felelős vezetője, Vassné Figula Erika rektor, Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára, Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester, Seszták Oszkár (Fidesz-KDNP), a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke (b-j) a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio avatásán 2018. október 17-én.


    Mint kiemelte, a cégek gyakran már nem kiforrott szakembereket, hanem olyan képességekkel rendelkező munkavállalókat keresnek, mint például a nyitottság, a kreativitás, vagy a hálózatban gondolkodás. Ezek megszerzéséhez ad lehetőséget a LEGO új módszere, amely már az általános iskolások számára is lehetővé teszi a megfelelő alapok elsajátítását játékos keretek között. Ebben a struktúrában egy helyen találkozik a jövő generációja, a munkáltatói elvárás, a szakképzés és a gyerekeket oktató pedagógus - fűzte hozzá. Mint mondta, a kezdeményezés jól illeszkedik a kormány azon törekvéséhez, amely segítségével az oktatás a 21. századi igényekhez való átalakítását célozza meg minden szinten.
    Vassné Figula Erika, az egyetem rektora hangsúlyozta, a LEGO Kelet-Közép-Európában először intézményükben alakította ki innovációs stúdióját. Hagsúlyozta, az egyetem és a városban működő LEGO gyár közötti kapcsolat régóta kiváló, ennek egy újabb állomása a stúdió kialakítása. Ezzel céljuk, hogy a leendő tanítókat és tanárokat felkészítsék a LEGO eszközök oktatási és tehetségfejlesztő célú alkalmazására. Mint mondta, a program segítségével a gyerekek könnyebben érvényesülnek a szövegértés, a matematika és a robotika terén.
    Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere (Fidesz-KDNP) szerint, a fejlesztés nagy lehetőség az egyetem számára is, ugyanis a LEGO stúdió neve hívó szó lehet a továbbtanulást tervező középiskolás diákok számára. Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke a LEGO és a cég által támogatott oktatási program legnagyobb erényét abban látta, hogy reális és szórakoztató alternatívát kínál a fiatalok körében egyre népszerűbb, a számítógépek virtuális valóságával szemben, vagyis a gyerekek a való világ építéséhez a térben alkotáshoz kapnak alapokat - fogalmazott.
    A rendezvényen bemutatták a stúdió működését, amelyet Maciej Findlik, a LEGO Education feltörekvő európai piacokért felelős vezetője irányított, aki azt mondta: nagy öröm számukra, hogy cégük a saját eszközeivel hozzájárulhat a magyar oktatás innovatív fejlesztéséhez.

legojatek

Forrás: MTI

 

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280