MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 8:32

Második világháborús arzenált találtak Somogyban

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának felkérése alapján a rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársai segítségével három személyt fogtak el, akik engedély nélkül fegyvereket és lőszereket tartottak két kaposvári és egy bárdudvarnoki ingatlanban.

DSCF1782

A megyei nyomozók előzetes bűnügyi információk alapján 2018. október 26-án házkutatást tartottak egy kaposvári ingatlannál. Az intézkedésbe a Terrorelhárítási Központ munkatársait is bevonták, mivel felmerült a lőfegyverrel, vagy lőszerrel való visszaélés gyanúja. A rendőrök a 23 éves férfi lakcímén az előzetes szaktanácsadói vélemény szerint többek között vélhetően a második világháborúból származó aknagyújtót, haditechnikai elemeket, töltényeket, gránátokat, tüzérségi gyújtókat, páncéltörő gránát repesz lövedéket, gyújtócsészét és gyújtótesteket találtak és foglaltak le.

DSCF1798

DSCF1763

DSCF2001 0

21 24 2

IMG 8962

A helyszíni szemle adatai alapján a bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrök látókörébe került egy 45 éves bárdudvarnoki lakos, akinek lakcímén, valamint egy másik kaposvári személynél tartottak házkutatást. Az ingatlanok átvizsgálása során feltehetően szintén a második világháborúból származó aknavető gránát testeket, gyújtószerkezeteket, puskagránátokat, rugóakna alkatrészt, tüzérségi gránátokat, kézigránátokat, gyutacs alkatrészeket, rakétát, betonromboló gránátot, töltényeket, valamint egy Moszin-Nagant típusú karabélyt, illetve 32 darab éles, 7,62 milliméteres lőszert találtak és foglaltak le.

IMG 8951 0

A. Andrást, B. Tibort és harmadik társukat előállították a főkapitányságra, ahol közülük két főt gyanúsítottként, egyiküket tanúként hallgatták ki. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a gyanúsítottak a fegyverek és a lőszerek tartásához hatósági engedéllyel nem rendelkeztek. Az ügyben a további eljárást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt szakértők bevonása mellett folytatja.

IMG 8952

IMG 8954

Az ügy részleteiről sajtótájékoztató keretében számolt be 2018. október 30-án a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság épületében dr. Szijártó István r. ezredes, bűnügyi megyei főkapitány-helyettes, valamint Ékes Zoltán r. főhadnagy, a főkapitányság bűnügyi nyomozója.

ld 5 1

Forrás: police.hu

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280