Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 12:36

Drága Freddie Fanok... Sajnálom...

"Drága Freddie Fanok... Sajnálom... Hogy nem sikerült beváltani a hozzánk fűzött reményeket... Mindent megtettünk... Mindent kiénekeltem magamból azért, hogy büszkévé tegyünk Titeket..." - írta meg Freddie a facebook oldalára, miután kiderült, csupán a 19. helyezés érte el az Euróviziós Dalfesztiválon

Download

"Csalódott vagyok, örültem volna ha egy szép eredménnyel térhetünk haza, de úgy látszik ennyire volt elég.... Ne haragudjatok ha szűkszavú interjúkat olvastok, hallotok tőlem, de tényleg szerettem volna ha országunkat olyan helyezés illeti ami a Ti szíveteket is felmelegíti...

Gratulálok az ukrán dalnak, a szakmát és zsűrit egyaránt meggyőzték látványos szép dallal...

Ölelés
Freddie"

Freddie, aki a keddi első elődöntőből jutott a fináléba, ötödikként lépett színpadra, és 108 pontot szerzett Pioneer című dalával. Személyével Magyarország sorozatban hatodszor jutott be az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe. Az énekest a színpadon három vokalista, Mészáros Tamás, Molnár Gábor és Wodala Barnabás (mindhárman a Fool Moon a cappella együttes tagjai), valamint Baranya Dávid táncos-dobos kísérte. A Pioneer zenéjét Szabó Zé, a szöveget Csarnai Borbála szerezte.

A 26-os döntőt Jamala ukrán énekesnő nyerte 1944 című dalával, 534 pontot szerezve, ez új rekord az Eurovíziós Dalfesztivál eddigi történetében. Mögötte az ausztrál Dami Im lett a második Sound of Silence című dalával (511 pont), a harmadik helyen az orosz Szergej Lazarjev és a You Are the Only One (491 pont) végzett.

A végeredmény a nemzeti zsűrik pontszámának és a tévénézők szavazatainak az összeadásával alakult ki, a dalfesztivál történetében másodszor született ukrán győzelem.

Mivel az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által szervezett verseny szabályai szerint mindig az előző évi nyertes a rendező ország, jövőre Ukrajnában lesz a megmérettetés.

-MTI- fotó: Marjai János

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280