Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 23, 5:30

Érmekkel tértek haza Kisvarsány és Nyírmada sportolói Jászberényből, a Ju Jitsu Bajnokságról

  • Közzétéve Sport hírek

Második alkalommal vettek részt a King Cobra HKSE jisukái a Jászberényben minden év novemberében megrendezett Ju Jitsu Bajnokságon.

 jujitsiu kisvarsany nyirmada006

A versenyt komoly felkészülés előzte meg, október 1.-én Rákoscsabán nagyobb létszámmal versenyeztünk, amely kiváló tapasztalatszerzés volt a november 5.-ei megmérettetés előtt. 

A rákoscsabai versenyt követően felgyorsultak az események, az erőnlét fejlesztése mellett, leszorítás-és dobástechnikák elsajátításáról szóltak a küzdelmi versenyszámokra felkészítő speciális edzések. 

jujitsiu kisvarsany nyirmada001

A küzdelmi versenyszámokra történő felkészítés mellett kiemelt figyelmet fektettünk az idén debütáló Ju-Jitsu International Federation (JJIF) szabályrendszerben indított versenyszámokra a Duo- és Fighting Systemre, a jövő jitsukái ugyanis ezen két versenyszámban érhetnek el igazán komoly sikereket akár nemzetközi szinten is feltéve, ha lesz elég érdeklődő, jó harcos vénával rendelkező tanítvány.

jujitsiu kisvarsany nyirmada002

A Bajnokság mottója:

"Ha hegyet is mászhatsz, ne elégedj meg a dombokkal."

Melyhez kapcsolódik egy örömteli hír is. Várhatóan 2020-ra a Ju Jitsu a Karate mellett olimpiai sportággá válhat, melyet Dr. Gulyás Richárd közölt a Bajnokság ünnepélyes megnyitóján a versenyzőkkel és felkészítőkkel.

Versenyzőink Gi fölharc, Duo- és Fighting System versenykategóriákból készültek fel a megmérettetésre. 

A felkészülés pedig eredményes volt, mivel Szűcs Dóra Gi fölharc kategóriában első, Jóni Csaba második, Szűcs Csaba pedig 3. helyezést ért el a kemény küzdelmek után. 

jujitsiu kisvarsany nyirmada003

A JJIF versenyszámokban Duo System kategóriában Szabó Bence és Szűcs Dóra párosa 3. helyezésig küzdötték maguk. Fighting System versenykategóriában pedig Szűcs Dóra második helyezést ért el. 

JJIF szabályokban elért helyezések beleszámítanak a kvalifikációs pontszerzésbe és a versenyzők válogatottsági versenyébe. 

jujitsiu kisvarsany nyirmada004

Jövőbeli legfontosabb céljaink a taglétszám növelése, a versenyspecifikus edzések rendszeresítése, házi versenyek szervezése, együttműködés küzdelmi versenyeken aktívan résztvevő Klubokkal rutinszerzés és Sportbarátságok kialakítása céljából. 

Kiemelt cél a jelenlegi versenyzőink céltudatos fejlesztése, hogy a siker továbbra maradjon el.

jujitsiu kisvarsany nyirmada005

Köszönet a Magyar Nihon Tai/Ju Jitsu Mestereinek és vezetőinek a szakmai támogatásért, tanácsokért, mert a tőlük kapott tudás, melyet tanítványainknak átadhatunk felbecsülhetetlen értékű.

Külön köszönet Kisvarsány Község Önkormányzatának és Nyírmada Város Önkormányzatának és a Nyírmadai Támogató Szolgálatnak a támogatásokért, hiszen nélkülük ez nem jöhetett volna létre!

Köszönet a szülőknek és a versenyzőknek a türelmükért, kitartásukért!

És végül de nem utolsó sorban óriási köszönet édesapámnak Sensei Király Györgynek!

Senpai Gergő Király, 1. kyu

King Cobra HKSE

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280