Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 18, 23:23

A King Cobra HKSE nyírmadai és kisvarsányi sportolóinak sikerei Jászberényben.

  • Közzétéve Sport hírek

III. alkalommal került megrendezésre a Jász viadal a SPORT JU-JITSU Szakszövetség szervezésében, a Nagyboldogasszony Általános Iskola tornatermében. Kisvarsányi és Nyírmadai csapatunk, a felkészülési időszakot követően 3 versenyszámban igyekezett a Keleti régió legjobb eredményeit begyűjteni.

king kobra dojo

A JJIF versenyszámai közül a Duo System, a Fighting System és Ne Waza versenyrendszereken belüli megmérettetést komoly felkészülés előzte meg, de a kitartó munka meghozta a várt eredményeket. Újból, ezúttal harmadjára bizonyítottuk, hogy ott a helyünk az ország legjobb jitsusai között.

A versenyen, Duo Sytem versenyszámban (Duo Mix kategóriában) Szabó Bence - Szűcs Dóra, illetve Filep Zita - Kenderesi Dániel párosok indultak. A bírák meglepődve fogadták az ütős önvédelmi technikai anyagukat, majd egyhangú döntéssel Dóriék teljesítményét arany-, Zitáék munkáját ezüstéremmel jutalmazták. Varga Richárd - Jóni Csaba párosa Duo System kategóriában, elképesztő fegyveres anyagukkal a dobogó 3. fokára, bronzéremig küzdötték magukat.

A megmérettetés a küzdelmi versenyszámokkal folytatódott. Szűcs Dóra kiélezett küzdelemben (Fighting System kategóriában), az első körben FULL IPPON-al diadalmaskodott ellenfele, a szintén kiváló versenyzői képességekkel rendelkező Kormos Kata ellen, majd az izgalmakat tetézve, a visszavágót Kata nyerte pontozással. A Döntő mérkőzés már a „Viadal” csúcspontja volt, amiben Dóri győzelmét követően a két lány egymás nyakába borulva ismerték el ellenfelük tudását, megpecsételve barátságukat.

Fighting Sytem versenyszámban Szabó Bence a térdsérülése ellenére férfias kitartással harcolta végig csatáit és büszkén viselhette a megérdemelt ezüstérmét a dobogón.

A Ne Waza versenyszám talán a legnehezebb volt csapatunk számára, hiszen ebben a versenyrendszerben még a tapasztaltak is újoncnak számítottak a szabályváltozások miatt. Habár, az sem utolsó szempont, hogy jitsukáink cseperednek, így magasabb korcsoport kategóriában keményebb csaták vártak rájuk.  A küzdelmek bár kiélezettek voltak, végül a kategóriáján belül Szűcs Dóra U 15 ezüst-, Varga Richárd U 21 ezüst-, Jóni Csaba U 18 szintén ezüstéremmel gazdagodhatott a nap végére.

Zseniális nap volt számunkra, amelyben Büszkeségeink összesen 11 érmet szereztek, ebből 3 arany, 6 ezüst és 2 bronz.

Köszönet Nyírmada és Kisvarsány önkormányzatának a támogatásért, a szülők kitartásáért, valamint a srácok küzdőszelleméért. Végül, de nem utolsó sorban köszönjük Sensei Hullám Dénesnek és a Magyar Nihon Tai Jitsu vezető mestereinek a szakmai segítséget!

OSU!

Senpai Király Gergő
1. kyu nihon tai/ju jitsu
King Cobra HKSE

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280