Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 17:15

Kisvarsányi és nyírmadai sportolók sikerei a Ju Jitsu Magyar Bajnokságon

  • Közzétéve Sport hírek

Egyre vonzóbb a társadalom számára a távolkeleti kultúra,  gondolkodásmód, a technika és egyre nagyob teret nyernek a rohamosan fejlődő modern technológiai vívmányok, melyek csak úgy özönlenek be Európa szívébe is.

kingkobra

Egyre csúcsabb informatikai eszközök, a mesterséges intelligencia fejlődése, hamarosan az önvezető autók csodája. A modern világ az ajtónkon dörömböl és betörni készül minden egyes ember életébe, hogy egyrészt megkönnyítse életünket másrészt feleslegessé tegye az emberi sokoldalúságot, alkalmazkodóképességet. Ebben a rohamosan fejlődő kavalkádban nyernek teret a legősibb harcosok, földművesek, egyszerű sallang nélküli emberek által alkotott és emberekre is szabott képességfejlesztő, eszközt nem igénylő sokak által már-már primitívnek gondolt technológiák, a harcművészetek.

Mindezek közül az egyik legrégebbi múltra visszatekintő és minden Japán harcművészet őse a TAI és JU JITSU. Minden szempontból az elmúlt néhány év a sok sok népszerű sport és harcművészet mellett a JU JITSU évei is voltak. Egyre ismertebb, és nagyobb teret nyerő, sokoldalúságával, jótékony hatásával az egészségre, a mentális fejlődésre.

A 2017-es év köszönhetően a TAI és JU JITSU-nak a felkészítő edzőknek, mestereknek és természetesen a kitartó tehetséges gyerekeknek, a King Cobra Harcművészeti KSE számára kiválóan alakult. Óriásit fejlődtek a srácok mind erőnlétben, mind technikailag megértek arra, hogy megmérettessék magukat a legtöbb Sport Ju-Jitsu Szakszövetség által szervezett rangsorpontszerző versenyen, és év végén Jászberényben a Magyar Bajnokságon

Ismét nem kímélték magukat tanítványaink, október végén Domaszéken rendezett Tisza Tusa után röpke egy hónap alatt kellett újra a csúcsra pörgetni a csapatot, november 4.-én a Magyar Bajnokságon rájuk váró megmérettetésre. Minden szempontból kiválóan teljesített a csapat.

A JJIF versenyszámaiban indultak versenyzőink, Duo Sytem, Fighting System, és Ne Waza Gi kategóriákban, és az erős mezőny ellenére egyetlen versenyzőnk sem csúszott le a dobogóról sőt, ketten, Szűcs Dóra és Rácz Róbert a Fighting System U18 versenyszámban elért eredményeiknek köszönhetően egészen a legfelső fokán büszkélkedhettek kitartásuk és képességeik eredményével. 

Duo System U18 versenykategóriában Kenderesi Dániel és Filep Zita illetve Szabó Bence és Szűcs Dóra párosok indultak, Bencéék ezüstnek, Daniék bronz éremnek örülhettek. 

Fighting System U18 kategóriában súlycsoportján belül Szabó Bence ezüst érmet szerzett, Kenderesi Dani bronz éremmel gazdagodott. Filep Zita pedig nagyon szép küzdelmek után a 2. helyen fotózkodott a versenytársaival.

Ne Waza U15 kategóriában Fábián Balázs egy jól kivitelezett fojtástechnikával lekopogtatta egyik ellenfelét így összpontszámban a 3. helyig jutott. De emellett Fighting System U15 kategriában rendkívüli teljesítménnyel az ezüst érmet harcolta ki magának. 

Ne Waza U15 kategóriában Szűcs Dóra talán az egyik legkeményebb csatáját vívta, ellenfelétől pár ponttal maradt el de így is büszkén állt a dobogó második fokán ezüst éremmel a nyakában.

Ne Waza U18 kategóriában Szabó Bence III. helyezést Rácz Róbert ugyan ezen korcsoport magasabb súlykategóriájában egy veszélyesnek ítélt dobás miatt szintén a a III. helyezésig jutott. 

A nap meglepetése, hogy Szűcs Dórát felkérték egy igazán különleges küzdelemre, Fighting System U21+ kategóriában egyedül induló versenyzővel kellett megmérkőznie. A három körös küzdelemben az elsőt Dóri ellenfele nyerte Full Ipponnal, de kölcsön kenyér visszajár alapon Dóri a 2. körben szintén Full Ipponnal billentette ki ellenfelét magabiztosságából, majd végül az utolsó forduló döntötte el csatájukat, ahol cirka 3 pont különbség döntött az Arany és Ezüst között. Dóri megítélt ezüst érme, tekintettel a kor és súly illetve a tapasztalati különbségre (ellenfele mester volt) felér egy igazi Arany éremmel.

Elképesztő nap volt, édesapámmal sensei Király Györggyel nagyon büszkék vagyunk tanítványainkra, és köszönjük kitartásukat, tehetségüket.

Ezúton köszönjük a Kisvarsányi és Nyírmadai Önkormányzatok támogatását, továbbá a gyerekeket szponzoráló vállalkozók, vállalkozások támogatásait is. Illetve hálásan köszönjük a Szülők kitartását, és együttműködését.  

Senpai Király Gergő 1. kyu, King Cobra HKSE

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280