Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 18, 21:08

Utcára vonulnak a román harcosok - minden támogatást megvontak a harcművészeti sportolóktól

  • Közzétéve Sport hírek

A román Sport és Ifjúsági Minisztérium minisztere Lipa asszony minden nemű támogatást megvont a harcművészeti szervezetektől Romániában!

karate

A romániai harcművészeti sportolók kiakadtak erre a hírre, és Florentin Marinescu a román harcművészeti egyesület elnöke sztrájkot hirdetett. a tervek szerint több 10 ezer harcművészt varnak Bukarestbe ahol minden stílus a saját öltözékébe lesz felöltözve és ,"ostrom alá veszik a parlamentet".

A miniszter asszony a M.T.S (ministerul Tineretului si a Sportului) Sport és Ifjúsági Minisztérium azzal az indokkal vont meg mindennemű támogatást, hogy a harcművészetek nem népszerű sportok Romániában!!

A harcművészeti szövetség válasza az volt hogy csak Bukarestben 10 ezernél több leigazolt harcművész van és az országban több százezerre tehető a számuk (csak a velünk szomszédos Szatmár megyében legalább 1000!!!). Ezek a sportolók mind adót fizetnek de semmilyen támogatást nem kapnak akár a felkészülésükhöz, de a versenyeken szereplésükhöz sem, legyen az Megyei, Országos vagy akár Európa bajnokság!

A kérdés hogy a romániai 72 harcművészeti egyesület bajnokainak ezek után bárhol a világon miért is kellene büszkéknek lenniük, mikor győzelmük után az eredményük tiszteletére felhúzzák a román lobogót.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280