Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 17:15

500 év 500 perc futball - Remek mérkőzés Nyírbátorban

  • Közzétéve Sport hírek

A Reformáció jubileumi évében egyedülálló futballmérkőzésre hívta a nyírbátori református gyülekezet a lelkészeket a napokban a Báthory Anna Református Általános Iskolába.

5003

Az 500 év apropóján megállás nélkül 500 perces focit tartottak, folyamatosan rúgták a bőrt a lelkes játékosok. „Máskor is futballoztunk már együtt a kollégákkal, de az eddigi rendszeres bajnokságoktól eltérően most nem a versenyre helyeztük a hangsúlyt, hanem – a játék mellett – a közösség építése és a csapatjáték volt a célunk - mondta Fazakas Ferenc, a nyírbátori református gyülekezet lelkipásztora. „Nem egymás ellen, hanem egymással, együtt futballoztunk: egy jó ügyért. A sportolás mellett pedig helyet és teret adunk annak is, hogy jobban megismerhessük társainkat, közösen gondolkodhassunk, együtt imádkozzunk”.

500

A kezdeményezésre az ország minden pontjáról érkeztek vendégek, határon innen és túlról is ellátogattak hozzánk, hogy 500 percen keresztül menjen a játék. A felnőttek mellett az iskola diákjai is beszálltak. „A tanulók meg is jegyezték, nézd már, a pap bácsik milyen jól fociznak. Mi felnőttek és gyermekek együtt lehettünk, jó példát mutatva diákjainknak, hogy a sport mennyire fontos a test karbantartásához” - zárta gondolatát a tiszteletes. Az egész napos eseményre dr. Gaál Sándor, a Tiszántúli Református Egyházkerület Nyírségi Egyházmegyéjének esperese, dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő és Máté Antal, Nyírbátor polgármestere is ellátogatott.

5001

A mérkőzéssel párhuzamosan alternatív programokkal is készültek a szervezők. Akik éppen nem futballoztak, azok felfedezhették Nyírbátor nevezetességeit, a várkastélyt és panoptikumot, a Várostörténeti sétányt, meglátogathatták a templomot, imasétán, illetve filmvetítésen vehettek részt, fürdőzhettek a Sárkány és Wellness Gyógyfürdőben, valamint fórumbeszélgetésen megismerhették a nyírbátori egyház aktuális kérdéseit. A focitorna mellett egy játék is volt, tippelni lehetett, hogy mennyi gól született. A nyereménylabdát Bodnár Máté lelkipásztor nyerte, a második legközelebbi találat az iskola vezetője, Sivadóné Cselenyák Dóra igazgató asszony tippje volt.

5002

A nap végén pedig 500 perc közös játék és 172 gól után fáradtan, de annál nagyobb élményekkel ért véget a közös mérkőzés.

Pótor Melinda

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280