Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Oct 15, 22:06

Taroltak a megyebeli úszók a nemrégiben rendezett országos diákolimpiai döntőn, Hódmezővásárhelyen.

>Az már nem jelent rosszat, ha a Megyeháza Alpár Ignác Tárgyalóját (kistermét) zsúfolásig megtöltik azok az úszók és edzőik, akik érmet nyertek a közelmúltban az országos diákolimpiai döntőben. A Hódmezővásárhelyen rendezett viadalról a megyebeli versenyzők hét arany-, négy ezüst- és hét bronzéremmel tértek haza.

uszodiakA Hódmezőváráshelyen érmet szerzett szabolcsi versenyzők

A szerdai tájékoztatón Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke méltatta a versenyzőket és edzőiket, utóbbiak mind-mind szólásra emelkedtek, és a sorból ki nem felejtették volna a szülőket, akik hajnalonta ébresztik és viszik edzésre csemetéjüket. Ilyenkor, éremmel a nyakban látszik igazán, hogy megéri az áldozatvállalása.

Az A (egyesületben is igazolt versenyzők) és B kategóriában (nem igazoltak) szereplő úszók edzői arról is beszéltek, hogy a szabolcsi versenyzők igazán remek közösséget alkottak Vásárhelyen, a nyíregyháziak éppúgy szurkoltak az ibrányinak, ahogy a vásárosnaményiak a fehérgyarmatiaknak. Hajnal Mária, a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola testnevelője, egyben az Aqua SE edzője pedig könnyek között köszönte meg egyik kedvenc tanítványának, Mokos Csengének, hogy aranyéremmel zárta a közös munkát a diákolimpián, hiszen ő legközelebb már az egyetemi bajnokságon lesz érintett.

A bajnokok közül Fábián Balázs kapott szót, ő már kicsit kinőtte a B kategóriát, ahonnan aranyéremmel búcsúzott, és külön örömöt jelentett a számára, hogy a szülei és az edzői szeme láttára szerezte azt meg.

Országos diákolimpiai döntő, Hódmezővásárhely

Az érmet nyert Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei versenyzők

Aranyérmes: 

Hatházi Dóra (Nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola, A kategória, IV. korcsoport, 100 m gyors és 100 m pillangó), Lengyel Áron, Csernyik Dániel, Barkóczi Roland, Kovács Péter (Arany, A kategória, III. korcsoport, 4×50 m gyorsváltó), Asztalos Tamara (Ibrányi Árpád Fejedelem Általános Iskola, III. korcsoport, B kategória, 50 m mell), Fábián Balázs (Fehérgyarmati Deák Ferenc Általános Iskola, B kategória, III. korcsoport, 100 m hát), Thuróczy Áron (Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, B kategória, V-VI. korcsoport, 100 m hát), Mokos Csenge (Arany, B kategória, V-VI. korcsoport, 100 m hát)

Ezüstérmes: 

Csoba Adrienn Szilvia (Nyírbátori Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium, A kategória, III. korcsoport, 100 m gyors), Cserfalvi Olaf Nataniel (Arany, A kategória, IV. korcsoport, 100 m pillangó), Gáspár Zsanett (Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, B kategória, IV. korcsoport, 100 m mell és 100 m hát)

Bronzérmes: 

Kosztyu Eszter, Kosztyu Flóra, Fekete Vivien, Molnár Fruzsina (Arany, nyílt kategória, II. korcsoport, 4×50 m gyorsváltó), Kovács Péter (Arany, A kategória, III. korcsoport, 100 m gyors), Lengyel Áron (Arany, A kategória, III. korcsoport, 100 m pillangó), Sztruhár Jázmin (Arany, A kategória, III. korcsoport, 100 m pillangó), Szabó Gréta, Kaszner Lelle, Kovács Dalma, Eberhardt Emma (Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola, B kategória, III. korcsoport, 4×50 m gyorsváltó), Mokos Csenge (Arany, B kategória, V-VI. korcsoport, 100 m gyors), Kiss Ferenc, Balogh Krisztián, Dóbus Domokos, Dóbus István (Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium, B kategória, V-VI. korcsoport, 4×50 m gyorsváltó)

Forrás: szon.hu