MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 21:28

Kisvarsányi és nyírmadai sikerek az I. Budapest Open nemzetközi JuJitsu Bajnokságon

  • Közzétéve Sport hírek

Első alkalommal került Hazánkban megrendezésre a JU JITSU BUDAPEST OPEN melynek a BMTE méretes sportcsarnoka adott helyet 2018. április 7.-én.

30442994 1721570804547352 4920662645691908096 n

A kimagasló érdekeltségű és a hazai sportéletben jelentős szerepet betöltő sporteseményen több mint 10 nemzet legjobb Ju Jitsu versenyzői mérhették össze tudásukat, és szerezhettek kvalifikációt egyéb nemzetközi rendezvényekre, köztük az Olaszországban, Bolognában október végén megrendezésre kerülő Europa Bajnokságra.

Ahogy arra számíthattunk rendkívül felkészült és erős a nemzetközi mezőny, köszönhetően a Ju Jitsu International Federation versenyrendszerében szerzett több éves tapasztalatnak. Magyarországon a SPORT JU JITSU SZAKSZÖVETSÉG által szervezett versenyeken csupán körülbelül másfél éve találkozhatunk a JJIF versenyszámaival. Mindennek ellenére a Nihon Tai/Ju Jitsu Magyar Sportegyesület színeiben versenyző KING COBRA HKSE kisvarsányi és nyírmadai sportolói, illetve a többi magyar egyesület indulói is sikerrel vették az akadályt, többek büszkén a dobogón állva mutatkozhattak be a nemzetközi csapatok előtt.

A KING COBRA HKSE sikerei:

A szokatlanul nehéz napon összesen 7 érmet sikerült birtokba venni csapatunknak.

Duo System versenykategóriában Szűcs Dóra - Rácz Róbert párosa a Szlovén profi párost őrületes küzdelemben maga mögé utasítva állt a dobogó legfelső fokán, ezzel nagy eséllyel kvalifikálták magukat a Bolognai JU JITSU EU Bajnokságra. Másik párosunk Filep Zita – Kenderesi Dániel összpontszámban az elismerésre méltó 4. helyet szerezték meg a 7 csapatos mezőnyben pár ponttal lecsúszva a 3. helyről.

jitsu

Fábián Balázs NE WAZA és FIGHTING SYSTEM kategóriában egyaránt ezüst érmet sepert be - ott voltunk és büszkén mondhatjuk, hogy Balu saját határait felülmúlva bizonyított! 

jitsu1

Szabó Bence Fighting System és Ne Waza versenyszámokban indult, sajnos az első Fighting meccsén egy komoly sérülést szenvedett, de hatalmas elismerés kitartásáért hiszen sérülése ellenére megszorongatta ellenfeleit, és Ne Waza versenyszámban több ellenfelét le is győzte a közel húsz versenyzős szinte kizárólag külföldi mezőnyben.

Robinak egyéni versenyszámokban meggyűlt a baja a bírókkal, de így is Ne Waza-ból ezüst éremmel állhatott a dobogón, a Fighting System kategóriában a bírói szigor és a szerencsétlen sorsolás miatt kieső ágról indult, így 4 meccs után sajnos nem vehetett részt a dobogóért folyó küzdelmekben.

A helyzet apropoja, hogy az elvesztett mérkőzések kivétel nélkül a nem egységes bírói itélkezésnek voltak köszönhetőek, így kettőt közülük HANSOKUMAKE azaz leléptetés vetett véget az ellenfél javára annak ellenére, hogy Robi magabiztosan vezette a meccset.

jitsu2

Dóra két körben is legyőzte külföldi ellenfelét Ne Waza-ban, így újabb arany éremmel gazdagodott, azonban Fighting System kategóriában neki is meggyűlt a baja a versenybírókkal, egy elhamarkodott és túl szigorú bírói döntés miatt az első szintén kieső ágról induló meccse Robi eseteihez hasonlóan HANSOKUMAKE val ért véget annak ellenére, hogy Dóri egyértelmű fölényben volt a német versenyzővel szemben. Miután elfogata, hogy nem tudja befolyásolni a bírói igazságtalanságot óriási Full Ipponnal győzte le a soron következő ellenfelét, sajnos ennek ellenére az első elvesztett meccse miatt nem indulhatott a dobogóért folyó harcokban.

jitsu3

Jóni Csaba kizárólag Fighting System versenyszámban indult, az erős mezőnyben végül az 5. helyen végzett.

Zita Duo System kategórián kívül Fighting system versenyszámban indult, ahol ellenfeleinek komoly feladatot adott, hiszen Dóri korábbi ellenfelét olyan szinten elfárasztotta, hogy már nem maradt ereje folytatni a mérkőzéseket.

Zita és Dóri egymással is összemérhették erejüket a nagyon izgalmas meccs végül Dóri győzelmével ért véget.

Dani Fighting System versenyszámban első meccsén egy veszélyes dobás közben szerzett sérülés miatt kizökkent a kezdeti lendületből, később Robival már izgalmas küzdelemben szerepelhetett a tatamin. Elismerésre méltó, hogy sérülése ellenére folytatta a versenyzést.

Igazán tanulságos nap volt, és feladta a leckét a csapatnak és az edzőknek is az elkövetkező időszak feladataira vonatkozóan. Erre az évre illetve a nyári időszakra a célunk a minél nagyobb mértékű szakmai és erőnléti fejlődés, illetve a sportolók felkészítése az ősz beálltával együtt érkező megmérettetés sorozatra, pontszerző versenyekre, Európa bajnokságra és a Magyar Bajnokságra.

Köszönet a Szervezőknek a színvonalas rendezésért. Köszönet Támogatóinknak, a Támogató Önkormányzatoknak a Szülőknek és a Gyerekeknek!

Király Gergő
1. kyu nihon tai/ji jitsu

KC HKSE

 

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280