Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 15, 11:24

A Csenger FC nyerte az „Ujj János” Emléktornát Fehérgyarmaton

  • Közzétéve Sport hírek

„Ujj János” Emléktorna, Fehérgyarmat, 2018. július 29.-i mérkőzések:

Illusztráció Fehérgyarmatillusztráció!

3.-4. helyért lejátszott mérkőzés:

AUSTRIA-JUICE VÁSÁROSNAMÉNY-TARPA FC 4:0 (2:0)

Fehérgyarmat, 150 néző.

Játékvezető: Peregi Serbán (Kopriva Zsolt – Kovács Szabolcs)

AUSTRIA-JUICE VÁSÁROSNAMÉNY: Béres Richárd, – Lakatos István, Illés Péter, Fejes János, Nagy Dávid, - Tóth Tamás, Schmidt Péter, Filep Richárd, Puskás Ádám, - Ács Szabolcs, Szabó József. Edző: Dudás Zoltán. (Csereként pályára léptek: Kardos Zoltán, Bancsi Gábor, Géczi István, Sebestyén Gergő.)

TARPA FC: Kanócz Béla, – Balogh Gyula, Ricsei Ferenc, Sütő István, Mocsán Patrik, - Károly József, Hripta György, Karmacsi Zsolt, Varju Patrik, - Madzin István, Ruszlán Szolomka. Edző: Márton István. (Csereként pályára léptek: Nadimov Norbert, Nagy Gergő, Losonczi Bence.)

”Rotálgattak” a szakvezetők, s a mai nap mindkét mérkőzéséről elmondható, hogy bőven volt változás ahhoz képest, amely csapatokkal tegnap pályára léptek. Természetesen a 16 órától kezdődő bronzmeccsen volt lényegesen nagyobb a hőség az emléktornán, de a félidőre, akárcsak szombaton, ezúttal is menetrendszerűen megjöttek délután öt óra tájt a felhők, elkezdett a szél is lengedezni, s elviselhető időjárási feltételek mellett lehetett játszani.

A „bronzmeccs” tehát, Beregi rangadóvá „avanzsált”, s akárcsak tegnap, az alaposan megfiatalodott Tarpai csapat, a mezőnyben ezúttal is produkált, szemre is egészen tetszetős dolgokat, csak valahogy a kapu előtti határozottsággal voltak ezúttal is gondok, s mivel a hátsó alakzatban is volt egy-két kihagyás, a bekapott gólokat, nem tudták elkerülni. a Vásárosnamény kettőt szerzett a gólokból az első, kettőt pedig a második játékrészben, s hozzátenném, Dudás Zoltán fiai, úgy rúgtak négy gólt, hogy körülbelül negyede ziccerük ha volt annak, mint tegnap a Csenger ellen. Fejes Janiék, mindenféleképpen megérdemelt győzelmet arattak, s szerezték meg a harmadik helyet a tornán, s a Vásárosnamény szurkolói is elégedettebben távozhattak most Fehérgyarmatról mint tegnap, bár nem egy megjegyezte közülük, hogy még mindig bosszantja Őket, hogy tegnap, egy „agyonnyert” derbit, az utolsó három perc alatt ikszre „adtak”, s a tizenegyes rúgásokkal, elbukták a döntőbe jutást a tornán.

Mindemellett, annak a véleményüknek is többen hangot adtak közülük, hogy azért a szombaton és vasárnap, a csapatuk által nyújtott teljesítmény alapján, egyben bizakodással is tekintenek a jövő heti Balkány elleni kupaderbi, s a bajnoki rajt elé ! Tarpán pedig, ismerve Márton Pistát, egészen biztosan tisztán látja azt, hogy mit kell még egy kicsit csiszolni, finomítgatni a csapatánál, a Gyulaháza elleni kupameccs, s a bajnoki rajt előtt !
Góllövők: Schmidt Péter a 19. percben, Filep Richárd a 33. percben, Tóth Tamás (11.-esből az 57. percben, Bancsi Gábor a 85. percben.

Jó: Illés Péter, Fejes János, Tóth Tamás, Schmidt Péter, Filep Richárd, Ács Szabolcs, Bancsi Gábor, illetve Balogh Gyula, Ricsei Ferenc, Mocsán Patrik, Hripta György, Madzin István, Ruszlán Szolomka.

1.-2. helyért lejátszott mérkőzés:

FEHÉRGYARMAT SC – CSENGER FC 0:2 (0:1)

Fehérgyarmat, 250 néző.

Játékvezető: Kovács Szabolcs (Peregi Serbán - Kopriva Zsolt)

FEHÉRGYARMAT SC: Jakocska Csaba, – Orosz Flórián, Gál Richárd Árpád, Antal Roland, Mócsán Erik, - Bartha Ferenc, Lucian Dascal Gheorghe, Veress László, Petrohai Gergő, - Nagy Imre, Istenes Erik. Edző: Siti Ferenc. (Csereként pályára léptek: Szűcs Krisztián, Mihalovics Márk, Farkas Sándor, Lakatos Ferenc, Kóczé Szabolcs, Szabó Gergő.)

CSENGER FC: Juhász Sándor, – Mona Árpád, Pankotai István, Pálfi István, Adrián Stef, - Császár Tamás, Balogh Árpád, Varga Máté, Reszler Zsolt, - Osváth Sándor, Lengyel Marcell. Edző: Csík Tibor. (Csereként pályára léptek: Orosz Ferenc, Csorvási Ádám, Lázin Botond, Katona Pál, Mosdóczi Bence, Algács Benjamin, Zsiga Zsolt, Almási János.)

A szombatihoz hasonlóan, a mai napon is gyász szünettel kezdődött a hazai csapat mérkőzése, a játékosok, s a közönség, vasárnap is megemlékezett a Fehérgyarmat labdarúgójának, Szatke Márknak, az elhunyt édesanyjáról…

A döntő, „Szatmári derbi” lett, s azért ebben a két csapatban is volt a tegnapi naphoz képest bőven változás, valószínűleg arra azonban a hazai szimpatizánsok nem igazán vágytak, hogy kedvenceik, szinte az egész találkozó folyamán, ennyire alárendelt szerepet töltsenek be, azt meg talán még a legvérmesebb Csengeri drukkerek sem gondolták volna, hogy kedvenceik, Balogh Árpi, Pankó, és Osi érkeztével, ilyen sziporkázó focit mutassanak be, mint amit ma láthattunk tőlük, a tegnapi meglehetősen mérsékelt teljesítmény után, bár hangsúlyozom, ahonnan tegnap is „fel tudott állni” ez a Csengeri csapat, azért az mindenféleképpen „megsüvegelendő” volt…

Valamit jelez a meccsből az, hogy a hazaiak talán legjobb négy embere ma, a két kapusuk, és a középső védőpárosuk volt, a kétgólos vereség ellenére. Ma, a támadójáték nívója is, óriásit esett vissza, a szombaton látottakhoz képest, a Fehérgyarmat részéről. Összességében kijelenthető, hogy megérdemelten nyerte meg a Csík-legénység 2018.-ban, az „Ujj János” Emléktornát Fehérgyarmaton !

S két megjegyzés még a meccshez, egyrészt, még ha hazai szemszögből nézve, fájdalmas is volt az első félidő utolsó percében kapott Csengeri találat, de ahogy Lengyel Marci végigvitte azt a labdát, s amit csinált a gólja előtt, az bizony élményszámba ment, s kiemelném még az igen ifjú Csorvási Ádámot, aki olyan bátor focit mutatott be, hogy azelőtt bizony „le a kalappal !” Ezen az egy mérkőzésen volt kiállítás a tornán, itt azonban egyből egy „páros-piros”s akik kapták, Lucian Dascal Gehorghe, és Pálfi István. Hozzátenném, a Kovács Szabolcs, Peregi Serbán, Kopriva Zsolt játékvezetői hármas, igen magas színvonalon vezették le a két nap folyamán, a torna mérkőzéseit ! A szükséges „finomhangolásokat” a csapatszerkezetben, a hétvégi kupameccsig és az azt követő bajnoki rajtig, minden bizonnyal el fogja még majd végezni mind Siti Ferenc, mind Csík Tibor az együttesén !

Kiállítva: Lucian Dascal Gheorghe (Fehérgyarmat SC) a 7. percben, illetve Pálfi István (Csenger FC) a 7. percben.

Góllövők: Lengyel Marcell a 45. percben, Katona Pál a 61. percben.

Jó: Jakocska Csaba, Gál Richárd Árpád, Antal Roland, Mihalovics Márk, Kóczé Szabolcs, Szűcs Krisztián, illetve Juhász Sándor, Mona Árpád, Pankotai István, Császár Tamás, Balogh Árpád, Reszler Zsolt, Osváth Sándor, Lengyel Marcell, Orosz Ferenc, Csorvási Ádám, Katona Pál.


A 2018. évi, Fehérgyarmati „Ujj János” Emléktorna végeredménye:

1. CSENGER FC

2. FEHÉRGYARMAT SC

3. AUSTRIA-JUICE VÁSÁROSNAMÉNY

4. TARPA FC

KÜLÖNDÍJAK:

- A TORNA GÓLKIRÁLYA: NAGY IMRE (3 GÓLLAL) /FEHÉRGYARMAT SC/

- A TORNA LEGJOBB KAPUSA: JUHÁSZ SÁNDOR /CSENGER FC/

- A TORNA LEGJOBB MEZŐNYJÁTÉKOSA: SCHMIDT PÉTER /AUSTRIA-JUICE VÁSÁROSNAMÉNY/

- A TORNA LEGJOBB HAZAI LABDARÚGÓJA: GÁL RICHÁRD ÁRPÁD /FEHÉRGYARMAT SC/

Papp Attila

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700