Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 19, 8:43

Kisvarsányi és nyírmadai sportolók sikeres szereplése a 2018.évi Ju-Jitsu Magyar Bajnokságon

  • Közzétéve Sport hírek

Újabb sikeres Kisvarsányi és Nyírmadai sportolók. Beszámoló a 2018.évi Ju-Jitsu Magyar Bajnokságról.

kisvarsany mada ju jitsu

A Dunakeszin megrendezett rangsorverseny kiváló eredményeit (7 arany, 6 ezüst és 1 bronz) erősítette meg a King Cobra HKSE csapata a szombaton rendezett Magyar Bajnokságon Gödöllőn a Szent István Egyetem Sportcsarnokában. A versenyen 5 Magyar Bajnoki cím is született. Összesen 6 arany 3 ezüst és 3 bronz éremmel gazdagodott a csapat.

Név szerint Szűcs Dóra, Filep Zita, Szabó Bence, Rácz Róbert és Fábián Balázs remek formában izgalmas küzdelmek után állhattak dobogóra a nap végén és szerencsére mindannyian komolyabb sérülés nélkül érték el kimagasló eredményeiket.

Balázsnak hatalmas dicséret, hiszen erőn felül teljesített egész nap, bár egy elég véresre sikerült küzdelem kissé nyomot hagyott arcán és versenyruháján, kedvét nem szegte és 3 kategóriában indulva a végsőkig küzdött, kitartásának hála 3 ezüst éremmel a nyakában zárta a napot. Balázs többször bizonyította az évek során, hogy akár mérkőzésről mérkőzésre is képes lehet egy sportoló fejlődni, így a csapat legfiatalabbjaként mutat példát minden csapattársának.

Bence az elmúl időszakban rengeteget fejlődött technikailag, hála szorgalmának és kitartásának. Küzdelmi tudását és állóképességét minden meccsén kamatoztatta, ellenfelei felett szinte uralkodott a tatamin. A látványos és profi meccsek ellenére egyes esetekben pontszámok az ellenfeleknek kedveztek, így Ne Waza kategóriában országos 3. helyen végzett. Viszont látványos technikai arzenáljával Fighting System kategóriában már profikat meghazudtoló módon és magabiztosan szerezte meg a Magyar Bajnoki címet.

Zita is a fejlődés mintapéldája, hiszen versenyről versenyre bizonyítja komoly fizikai erejét. Újdonság volt számára az elmúlt 2 verseny, hiszen egy súlykategóriával feljebb került. Így U18 -63 kg ban mérhette össze tudását tapasztalt ellenfelekkel. Végül Ne Waza kategóriában 3. Fighting System kategóriában 4. helyen végzett.

Dóri már profi versenyzőnek számít a csapatban, így nagyon kiegyensúlyozottan indult neki a napnak. Ne Waza kategóriában minden versenyét látányos fordulatokat produkálva küzdötte végig. Legyőzte egyik legnagyobb riválisát is, így teljesítményével elégedetten álhatott fel a dobogó 3. fokára. A Ne Waza rendszerben a küzdelmek közben elért pontszámok is beszámítanak a rangsorba, így a végeredmény ellenfeleinek jobban kedvezett, viszont gyakorlatilag a 2018-as Magyar Bajnok felett aratott győzelmet a küzdelmek során. Fighting System versenyszámban viszont fölényesen nyerte meccseit, így boldogan vehette át a Magyar Bajnoki serleget és oklevelet.

Robi: Minden versenykategóriában ellenfelei felé tudott kerekedni. Így 2 magyar bajnoki címmel gazdagodott.

Mindezeken felül Robi és Dóri párosa Duo System kategóriában szinte hibátlan versenyzéssel zsebelhették be 2017 után 2018-ban is az ország legjobb Duo-s csapatának járó Magyar Bajnoki címet.

Köszönet elsősorban a srácoknak a kitartásukért, és a harcos szellemiségükért. Köszönet sensei Király Györgynek a felkészítésben vállalt szerepéért. Köszönet a felkészítésben segítő edzőknek és mestereknek. A Kisvarsányi és Nyírmadai önkormányzatnak a támogatásokért, Balogh Gézának a biztonságos szállításért. Hatalmas Köszönet a Versenyszervezőknek a színvonalas és gördülékeny lebonyolításért! Végül de nem utolsó sorban köszönet a Szülőknek az ez évi munkájukért és segítségükért.

OSU!

Senpai Gergő Király.

1.kyu nihon tai/ju jitsu

KC HKSE

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280