MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 11:53

Molnár Ferenc Caramel és a Debreceni Kodály Filharmonikusok - különleges koncert Nyírbártorban

  • Közzétéve Kultúra

Kodály Filharmonikusok, Debrecen hivatásos zenekara. Kodály Zoltánné Péczely Sarolta jóváhagyásával, 2011 óta viseli a magyar zeneszerző-óriás nevét és nevéhez hűen viszi tovább művészetével a kodályi missziót.

caramel 1Somogyi-Tóth Dániel, az igazgató és művészeti vezető irányításával az elmúlt időszakban teljesen megújult az együttes. A Kodály Filharmonikusok a debreceni Kölcsey Központban állandó bérletsorozattal várja komolyzene kedvelőit. Koncertjei évadról évadra telt házasak, emellett rendszeresen turnézik itthon és külföldön egyaránt.

A debreceni muzsikusok - világhírű karmesterek és előadóművészek színpadi partnereiként, Európa patinás koncerttermeiben is gyakran tapasztalják a rajongók elismerését. A több mint kilencven éve magas művészi színvonalon működő Kodály Filharmonikusok egyik erőssége repertoárjának sokszínűsége. Ebből a változatos kínálatból ad most parádés ízelítőt Caramel társaságában, Nyírbátorban, a Kulturális Központban.

Molnár Ferenc „Caramel” Fonogram-díjas magyar énekes. Szolnokon született 1982-ben. A TV2 Megasztár című tehetségkutató műsor második szériájának győzteseként vált ismertté. Remek slágerével, a Szállok a dallal angol nyelvű feldolgozásával Amerikában, Walter Belcher albumán is szerepelt.

Az első lemeze a Megasztár döntőiben énekelt legjobb dalaival 2005-ben jelent meg. Még ugyanebben az évben adták ki első önálló albumát Nyugalomterápia címmel, több saját dallal. A korong egy hét alatt aranylemez lett, mára pedig már kétszeres platinalemez.

A második album 2006-ban Újrahangolva címmel került a piacra. Új kislemezzel és videoklippel 2008-ban jelentkezett, utóbbi a Maradjon így dalhoz készült. Caramel harmadik önálló lemeze 2010-ben Lélekdonor, negyedik pedig 2011-ben Vízió címmel látott napvilágot, 11 új dallal. Az album újdonsága, hogy a dalszerző utazást tesz a rock és rap világában. Első önálló nagyszabású koncertjét 2011 decemberében a Syma csarnokban rendezték meg. Majd 2014-ben hatodik lemezét Epicentrum címmel adták ki.

A Kodály Filharmonikusokkal kiegészült koncertműsorában Caramel legnagyobb slágerei csendülnek fel szimfonikus formában.

Pótor Andrea

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280