Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 17:15

Függöny fel! Indul a színházi évad Nyírbátorban

  • Közzétéve Kultúra

Ismét kezdődik az évad Nyírbátorban. Mint minden évben, most is remek előadásokkal, kiváló társulatokkal, nagyszerű színészekkel várják október 4-étől a közönséget a Kulturális Központ szervezői. A megszokott módon az idén is 5 felnőtt és 4 gyermek bérletes előadás látható majd.

nemostdragam

A Ne most, drágám! című kétfelvonásos vígjáték nyitja az évadot október 4-én, a Veres1 Színház előadásával. Szeretők, nercek, hiányosan öltözött hölgyek szekrénybe rejtve: mindez London legelegánsabb szőrmeszalonjában, ahol különös adás-vétel zajlik. A darab Hujbert Ferenc, Pindroch Csaba játékával ígér remek szórakozási lehetőséget a publikumnak.

A 10 éves jubileumát ünneplő Orlai Produkciós Iroda a Száll a kakukk fészkére című darabbal remek kikapcsolódást nyújt novemberben a nézőknek. Ken Kesey regényéből a hetvenes években készült színpadi és filmadaptáció. A mozi Jack Nicholson felejthetetlen alakításával kultikus alapművé vált. A darabban Szabó Kimmel Tamás, Kocsis Pál és Péterfy Bori játszik,  garantált kikapcsolódást adva.

A Budapesti Bulvárszínház Cirkuszhercegnő című operettje decemberben varázsolja el a nagyérdeműt. Szerelem, csalódás, boldog egymásra találás - ahogy ezt egy igazi operettől elvárhatja az ember. Fedora hercegnő szerepében Fogarassy Bernadett látható, mellette Fodor Zsóka/ Sáfár Anikó, Harsányi Gábor, Tunyogi Bernadett és még sokan mások szórakoztatják az est vendégeit.

A Várj, míg sötét lesz című darab számtalanszor aratott nagy sikert a világ színpadain, az Audrey Hepburn főszereplésével készült filmváltozat pedig örök klasszikus. A szintén az Orlai Produkciós Iroda szervezésében bemutatott produkciót  Kovács Patrícia, Szabó Kimmel Tamás játékával februárban nézheti meg  a bátori közönség. 

Már jó pár éve visszatérő társulat a Komáromi Jókai Színház csapata, márciusban a Függöny fel! című színművel érkeznek. A főszerepet a Jászai Mari-díjas Bandor Éva és Tóth Tibor játsszák.

A bérletes előadások mellett megannyi látványos, színes programot kínálnak egész évben. Ilyen lesz többek között: Csomótündér, Hamupipőke, Dalok Pál Apostol levelei szerint, Buda halála, a Párterápia, a Ghymes koncert, az Experidance Produkció előadása, a Revans.

A gyermekbérlet előadás a budapesti Fogi Színház Csengő-bongó királyság című játékával indul. Majd novemberben a szombathelyi Mesebolt Bábszínház Hoppláda című kedves történetét láthatják Borsóról és Berciről, a két különböző barátról a gyerkőcök. Gimesi Dóra meséje egy tündérről szól, akit jobban érdekelt az emberi világ, mint a sajátja.  A történetet a kecskeméti Ciróka Bábszínház tolmácsolásában nézhetik meg az apróságok, Tündér ballonkabátban címmel. Ezután egy zsebkendő, egy terítő és egy lepedő unalmas „élete” is varázslatossá válhat a győri Vaskakas Bábszínháztól.

Az előadásokról részletes leírás, a bérletekről pedig bővebb információ a www.kulturaliskozpont.com címen olvasható.

Pótor Melinda

nekedvan2

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280