1200x150 gondoskodo KOFOP SZ2020
Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Feb 17, 17:29

Sikerrel mutatkozott be Egerben a mátészalkai népdalkör

  • Közzétéve Kultúra

Az életet az éveknek Országos Szövetsége szervezésében kórusok, népdalkörök találkoztak Egerben a Hotel Flóra előadótermében.

dancs lajos fellepes004

A bemutatkozott énekegyüttesek között Mátészalkát a csak tradicionális, gyűjtésből származó dalokat éneklő Dancs Lajos Népdalkör képviselte.

A három napos program nem csak a népdalok szeretetéről, más tájegységek népdalainak megismeréséről szólt, a szervezők rengeteg kötetlen programmal is készültek.

dancs lajos fellepes005

Akit érdekel, részt vehetett egészségmegőrző találkozón, de a programok között szerepelt a Vár, az Érseki Palota valamint a Bazilika meglátogatása is.

Nagyon jól éreztük magunkat - mondta el Kosztya Lászlóné, Marika a Dancs Lajos Népdalkör oszlopos tagja - a szervezők mindent megtettek, hogy az ország minden részéből idesereglett, több mint ötven fellépő csapat tagsága egy kellemes hétvégét töltsön el Egerben.

dancs lajos fellepes016

Külön öröm számunkra a siker és a vastaps, amely a fellépésünket követte, és természetesen tovább építettük a baráti kapcsolatainkat. Reményeink szerint messzebbre, az ország más tájegységeire is eltudjuk így juttatni a helyi, szatmári gyűjtésű dalokat.

dancs lajos fellepes017

dancs lajos fellepes018dancs lajos fellepes020dancs lajos fellepes021