Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 5:38

Szabolcsi túrán a Beregi Bringások

  • Közzétéve Kultúra

Már két éve járják a környéket a Beregi Bringások. Minden túrájuk alkalmával megismerkednek környékünk érdekességeivel, nevezetességeivel.

Beregi bringasok 1 002

Az elmúlt hétvége szombatján egy nagyobb, több mint 60 kilométeres túrát tettek meg az hobbi-kerékpárosok, amelynek több múzeum, illetve két közösségi ünnep is a célpontja volt.

A túra Vásárosnaményban kezdődött, ahol a Beregi Múzeumban megtekintették a kedden megnyitott időszaki tárlatot, a Közlekedési Múzeum által összeállított kerékpáros kiállítást. Ilken keresztül érkeztek meg Nyírmadára, ahol még a városnap igazából nem kezdődött meg, azonban a "Mi Kis Falunk Egyesület" által fenntartott faluházban frissen főzött töltöttkáposztával, kemencében sült buktával és házi süteményekkel várták a kerékpárosokat.

Beregi bringasok 002

Nyírmadáról a túra tovább folytatódott Baktalórántházára, ahol a kerekezők megismerhették a Dégenfeld Kastélymúzeum különleges interaktív kiállítását, többen kipróbálták a bálteremben a "táncoló tükröt", és virtuálisan középkori jelmezbe öltözve táncolhatták a palotást.

A kuruc korba tekintettek vissza a bringások a Vay Ádám várkastélyában Vaján. A túra utolsó állomása Nagydoboson volt a Nemzetközi Sütőtök Fesztiválon, ahol "tökös" ételeket kóstolhattak.

fotók: Beregi Bringások

Beregi bringasok 001Beregi bringasok 003Beregi bringasok 004Beregi bringasok 005

Beregi bringasok 1 001Beregi bringasok 1 002Beregi bringasok 1 003

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280