Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 18, 20:02

Aranyossziget várja vendégeit - Európai Kultúra Napja programindító Aranyosapátiban

  • Közzétéve Kultúra

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány közmunkásai az utolsó simításokat végzik az Aranyosapátiban található Aranyosszigeten, ahol szeptember 23-án tizedik alkalommal rendezik meg az Európai Kultúra Napja programindító eseményét.

aranyossziget2

A hazai és határon túli irodalmárok mellett ezúttal első alkalommal köszöntik a kárpátaljai Révész Imre Társaság festőművészeit, akik a nyíregyházi székhelyű Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület szervezésében és művészeivel való együttműködésben alkotnak a Beregben. A programon immár 5. alkalommal köszöntik az önkénteseket. Az alapítvány elhunyt önkéntesei tiszteletére emlékhelyet avat.

aranyossziget3 

Kultúra Lovagrendje Emlékparkjában emelt emlékoszlopok:

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány és a Kultúra Lovagrendje osztozik a család gyászában és részt vállal a lovagias életművek ápolásában, ezért az elmúlt év során elhunyt lovagtársaknak emlékoszlopot emel a nemzethez való Hűség hársfája alatt és emlékezik:

140. Varga Vilmos (Nagyvárad, Románia) színművészre, akinek 2016-ban a nemzetnevelő szolgálatát köszöntük meg a Magyar Kultúra Lovagja címmel. 

141. Hajdú Jenő (Borsi, Szlovákia) pedagógus, kultúraszervezőre, akinek 2001-ben a magyar kulturális örökség határon túli ápolását köszöntük meg a Magyar Kultúra Lovagja címmel.

142. Kovács Sándor Pál (Kecskemét) kultúraszervezőre, aki 2015-ben az életminőség fejlesztéséért vette át a Magyar Kultúra Lovagja címet.

143. Sellyei Gáborné (Egyházashetye) főiskolai adjunktusra, zenei közösségek alapítójára, akit 2012-ben a kulturális örökség ápolásáért avattuk a Magyar Kultúra Lovagjává. 

144. Farkas Gábor (Kecskemét) tanárra, művelődésszervezőre, aki 2017-ben a közművelődés és a nemzetközi kapcsolatok fejlesztésért részesült a Magyar Kultúra Lovagja elismerésben.

145. Jókai Anna (Budapest) íróra, aki 2005-ben a kortárs magyar irodalom fejlesztéséért vette át a Magyar Kultúra Lovagja címet. 

146. Szlama László (Dabas) tanító, népzenészre, aki 2016-ban a szlovák nemzetiségi néptánc és zenekultúra hagyományainak megőrzéséért részesült az Egyetemes Kultúra Lovagja elismerésben.

147. Gálné Kovács Irma (Gyergyófalva, Románia) tanító, népművelőre, aki a magyar kulturális örökség határon túli ápolásáért 2005-ben részesült a Magyar Kultúra Lovagja elismerésben.

A Szerénység hársfa alatt:

148. Binderné Palocsay Erzsébet (Tiszaújváros) kultúraszervező irodalmárra, aki 2002-ben a népművelői tevékenységéért részesült a Magyar Kultúra Lovagja elismerésben.

 aranyossziget1

Az Önkéntesek parkját Dévai Tiborné (Aranyosapáti), Nagyné Véninger Teréz (Rákóczifalva), Hegedűs Ferenc és Hegedűs Ferencné (Úrhida), valamint Barta Sándor (Aranyosapáti) az alapítvány önkénteseinek emlékére avatják.

A nemzeti kulturális találkozó támogatója: a NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280