MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 13:06

Újraéledt a Máriapócsi Bazilita Harmadrend

  • Közzétéve Kultúra

Újjáéledt a Bazilita Harmadrend máriapócsi csoportjának hitélete. A 15 főt számláló Nagy Szent Bazil Rend világi ágának lelkiségi csoportja három új tag ígéretételét fogadta 2017. szeptember 30-án az országos lelkigyakorlat zárómiséjén.

Mariapocs1

Ezeken a találkozókon a közös ima után rövid előadásokat hallgathatnak a Bazilita Rend idősebb tagjaitól és a fiatalabb jelöltektől.mariapocs Tamas evike Ihnáth János máriapócsi főgyóntató atya, lelki vezető meghívására most bemutatkozhatott ifjabb Tamás Lászlóné Pócsi Éva költő, aki arról is beszélt hogyan került Máriapócsra, s a megjelent kötetében és Pócsi Füzeteiben a Mária versek hogyan születtek. Évike, egy családszerető, háromgyerekes édesanya. Mély, Istenbe vetett hitét, a belőle fakadó érzéseket eleveneníti meg előttünk: őszinte tisztasággal, a szeretet erejével. A hallgatóság különleges élménnyel gazdagodott, mert férje ezekből a költeményekből fel is olvasott.

Az őszi munkák sokasága mellett a szombat délelőttöt többen a Kegytemplomban töltötték és még sokáig beszédtéma maradt ez a nem szokványos, nem mindennapi rendezvény.

Palóczy Timea

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280