Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 21:29

Ki fut a nő után? - Macsó szerepben Szabó Győző Nyírbátor színpadán (is)

  • Közzétéve Kultúra

A Nyírbátori Kulturális Központ ismét remek előadást kínál nézőinek 2016. március 9-én, 19 órától Ki fut a nő után?  címmel, Szabó Győző - a város szülötte - főszereplésével.

ki fut a no utan1

Az édes hármas-páros játékban Szabó Győző mellett Nagy Enikőt és Széles Tamást láthatjuk még. A darab a férfi-nő kapcsolat nehézségeit, buktatóit és örömeit kutatja. Shaffer, az író, nagyon értett a két nem lelkivilágához. A vidám, ugyanakkor sokszor komoly mondanivalót ígérő előadás remek kikapcsolódást nyújt majd a publikumnak.

Szabó Győző, a város egykori szülötte nem csupán a színjátékról mondta el nekünk gondolatait, hanem mesélt gyermekkori élményeiről is.

„Nagyon szerettem itt élni, megannyi emlék köt ide - meséli a színész. A sportpálya mellett laktunk. Édesanyám és köztem volt egy megállapodás, ha megírtam a leckét, mehetek a fiúkkal a sportpályára focizni és a gyulaji erdőbe motorozni. Emlékszem kedvenc napközis tanáromra is, Ottó bácsira. Szigorú, összetett személyiség volt, sokat jelentett nekem.

Az is feledhetetlen számomra, amikor megnyílt a strand. Igazi közösségi helynek számított. Először két meleg vizes medencével működött, majd óriási dolog volt, amikor elkészült a hideg vizes úszómedencéje is. Egész napokat ott töltöttünk a barátokkal. De szívesen gondolok apukám cukrász üzletére is, nagyon finom édességek készültek nála. Mindig ehettem a fagyiból és megkóstolhattam a cukrász-süteményeket.

Kedves emlékem továbbá még az is, amikor anyukám mellett sürögtem a konyhában. Sokat sütöttünk együtt sajtos pogácsát és szerettem a paradicsom-befőzéseket is. Eszembe jut, amikor Budapestről haza látogattunk a nővéremmel, s alig vártuk, hogy ihassunk a fűszeres léből.

Meghatározó volt évekkel ezelőtt az első nyírbátori fellépésem. Kozma László zenetanárom szervezett egy jubileumi koncertet, akkor szerepeltem itt először színpadon. Társulattal még nem játszottam a városban, ez lesz az első alkalom, s nagyon várom - jegyezte meg Győző.

Szívvel, lélekkel csináljuk.  Fergetegesen érezzük magunkat játék közben, jók a szituációk. Izgalmas a darab, a második rész fordulatokban gazdag. Nem mindennapi élmény, hogy az „otthoni” közönségnek, az ismerősöknek és a haverok előtt mutathatjuk be ezt a vígjátékot – tette hozzá a nyírbátori fiú.

Akik kíváncsiak a Ki fut a nő után, avagy ki után fut a nő? című pazar játékra, feltétlenül menjenek el a Nyírbátori Kulturális Központba március 9-én este.

Doreent és Belindát Nagy Enikő kelti életre. A felszínes, könnyű kalandra vágyó egyszerű lányt és az összezavarodott, szebbre-jobbra, tartalmasabb életre vágyó fiatalasszonyt jeleníti meg – nagyszerűen.

Doreenként egy üresfejű liba, Belindaként pedig szomorú, szeretetre és megértésre vágyó hölgy. Széles Tamás a kezét tördelő, mamlasz, a könnyű pillangót tiszta lelkű szendének képzelő Bobot és a mókás, egzaltált csodabogár Julian Christoforou-t formálja meg – remekül. S nem utolsó sorban említem Szabó Győzőt, akit mindig megtalálnak a macsó szerepek.  Lubickol a vagány csávó, Ted és a simulékony modorú businessman, Charles szerepében.

Árva Nóra díszletei hűen reprezentálják a rendetlen legénylakás és a praktikus berendezésű hivatali szoba miliőjét. Jelmezei pedig nagyszerűen ábrázolják a négy férfi és a két nő találó jellemét.

ki fut a no utan

További információ:

http://www.kulturaliskozpont.com/

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280