Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 9, 12:16

A mátészalkai Gondolat Kamaraszínház tájelőadásai

  • Közzétéve Kultúra

A 2014 nyara óta működő mátészalkai Gondolat Kamaraszínház megalakulása óta öt darabot mutatott már be, s jelen pillanatban négyet repertoáron (Aldo Nicolaj: Éljen az ifjú pár - nászéjszaka egy felvonásban, Aldo Nicolaj: A kilátó - avagy emberi fonákságok felülnézetből, Aldo Nicolaj: Egy életem egy halálod - avagy szerelmi cselszövések egy felvonásban, Spiró György: Prah – szerencsejáték egy felvonásban).

gondolat kamara

Színjátszóink nagy örömmel viszik el darabjaikat más településekre, kiemelt figyelmet szentelve azon falvakra, ahol az anyagi és infrastrukturális adottságok nem igazán teszik lehetővé, hogy színházi produkciókat fogadjanak. Ezért is nagy öröm, hogy a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház sikerrel pályázott a Nemzeti Kulturális Alap felhívására, mely a kistelepülésekre való tájolást támogatja. Így 2018 augusztusáig hat településre jutnak el: méghozzá Kékcsére, Panyolára, Géberjénbe, a Békés megyei Csanádapácára és Kardoskútra, a határon túlra pedig a partiumi Börvelybe.

A Gondolat Kamaraszínház 2018. február 10-én Börvelyen, a Petőfi Sándor Kultúrotthonban, február 18-án pedig Kékcsén, az Arany János Általános Iskolában mutatja be Aldo Nicolaj: Egy életem egy halálod - avagy szerelmi cselszövések egy felvonásban című előadást. Március 10-én pedig Panyolára látogat el a társulat, ahol a Közösségi Házban mutatja be Aldo Nicolaj: Éljen az ifjú pár - nászéjszaka egy felvonásban és Aldo Nicolaj: A kilátó - avagy emberi fonákságok felülnézetből című előadásokat.

NKA logo 2012 RGB

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

 

Zsoldos Judit

Mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház

2k18 Kekcse

Honlap

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700