Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 9, 12:16

Helytörténeti rendezvény és kiállításmegnyitó Mátészalkán a TESZ székházába

  • Közzétéve Kultúra

A Mátészalkáért Tenni Akaró Emberek és Szervezetek Egyesülete helytörténeti rendezvényt és kiállításmegnyitót szervezett Mátészalkán a TESZ székházába

Filep 3

Dr Vékony Miklós ügyvéd, a TESZ elnöke köszöntője után Pénzes Ottó tanár, író, kutató előadása  következett Helytörténeti epizódok „A református egyház története” c. könyv alapján – címmel

Radványi Ildikó festőtanonc és Filep Gergő néptáncpedagógus, fotóművész közös kiállítását Dr Vékony Miklós nyitotta meg.

filep5

A tárlat díjtalanul megtekinthető 2018. Március 11-ig , naponta 14-17 óra között. 

A kiállítókról: 

Radványi Ildikó építőmérnöki beosztásban töltött pálya után elevenítette fel gyerekkori álmát. Autodidaktaként kezdte, majd Szabó Károly festőművész iránymutatásait követte a mátészalkai Művészeti Iskolában. Jelenleg Dr Stonawski Tamás festőművész a mestere.

Filep2

Pasztellel, grafittal, akrillal és olajjal dolgozik. Kedvenc témája a vizes tájkép, de szereti a „kifejező” portrékat, az izgalmas részletek kidolgozását és csendélet kihívásait. Célja a teremtett világ csodáinak ábrázolása…

Eddig két alkotótábor munkájában és 4 közös és 1 önálló kiállításon vett részt.


Filep Gergő a Magyar Táncművészeti Főiskola elvégézését követően a Mátészalkai Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola néptáncpedagógusa lett. Az igazi szerelem, a néptánc mellé, körülbelül három éve érkezett hozzá, a fotózás.

filep1

Mindig nyitott szemmel és fényképezőgéppel jár, így örökíti meg a számára fontos, érdekes pillanatokat. Rendszeresen láthatóak fotói különböző fotóművészeti kiállításokon, egyéni és csoportos formában egyaránt, szerte a megyében. Panyolán állandó kiállítása látható. Pályázatokon, művészeti versenyeken eredményesen szerepel, több munkáját már első helyezéssel díjazta rangos szakmai zsűri.

Kiemelt figyelmet fordít a mobillal készített fotózás művészetére, melynek egyik elismeréseként napjainkban egy kiemelt jelentőségű szakmai csoport, a Mobilart tagjának választották.

 

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700