Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 12:36

A Budapesti Fesztiválzenekar koncertje a gyürei református templomban, 2018. június 09-én (szombat) 18:00

  • Közzétéve Kultúra

A Budapesti Fesztiválzenekar barokk együttesének koncertje 2018. június 09-én (szombat) 18:00 órától lesz a gyürei református templomban. ["Gyürei Református Templom, mint Árokháty Béla emlékhely"]

gyure

program:

Johann Sebastian Bach:
Erhöhtes Fleisch und Blut, BWV 173
Wo gehest du hin?, BWV 166
Nun danket alle Gott, BWV 192

Vezeti: Lesták Bedő Eszter
Énekesek: Zemlényi Eszter, Gavodi Zoltán, Megyesi Zoltán, Cser Krisztián

gyure1A Budapesti Fesztiválzenekar azért dolgozik, hogy - túl a koncerttermeken - minél több közösséghez juttassa el a muzsikát. A zene erejével kapcsoljuk össze az embereket.
Éljük át a találkozást!

A belépés ingyenes, előzetes regisztráció javasolt a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. Bővebben: www.bfz.hu

A Budapesti Fesztiválzenekar az elmúlt több mint harminc év alatt elérte, hogy hazajár a világ legfontosabb és legrangosabb koncerttermeibe. Legyen az New York, London vagy Isztambul, a zenekart tárt karokkal várják. Fischer Iván és a BFZ muzsikusai mégis azt tartják a legfontosabbnak, hogy az itthoni közönség számára elérhető legyen a muzsikájuk – minden korosztály és társadalmi réteg számára, minden körülmények között. Épp ezért hűséges törzsközönségünkön kívül azokra is gondolunk, akik nem jutnak el a koncerttermekbe.

A hátrányos helyzetű fiatalokra, akiknek a klasszikus zene teljesen ismeretlen és elérhetetlen, a mozgásukban korlátozott gyerekekre, akik csak komoly erőfeszítések árán juthatnának el egy hangversenyre, az idősekre, akiknek az élő hegedűszó sokszor a legjobb gyógyszer, a családokra, amelyek nem engedhetik meg maguknak, hogy jegyet vásároljanak, a kismamákra, akiknek nem lenne idejük és erejük hangversenyre járni, a templomi közösségekre, a kisvárosok és falvak lakóira.

Mindenkire, akinek fontos lehet a zenével való találkozás.

A Fesztiválzenekar ennek érdekében évadonként három Közösségi Hetet szervez, melynek keretében kamaraformációink idősotthonokban, gyermekgondozási intézményekben, iskolákban, templomokban, zsinagógákban muzsikálnak. (Elhatároztuk, hogy nemcsak mi megyünk el a hátrányos helyzetű térségekbe, hanem az ott élőknek is megadjuk az esélyt, hogy eljöjjenek Budapestre, és közösen hozzunk létre egy fontos és nagyszabású eseményt. Így jött létre a TérTáncKoncert; a Hősök terén a zenekar élő muzsikájára idén is több száz hátrányos helyzetű fiatal táncol együtt, egy napra valódi hőssé válva.)

Hiszünk benne, hogy a zene képes különleges kapcsolatot építeni az emberek között, és azért dolgozunk, hogy jótékony hatásából minél többen részesülhessenek. Éljük át az egységet!

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280