Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 14, 19:55

Csendes példamutatás - A Kultúra Lovagrendje találkozója Aranyosapátiban

  • Közzétéve Kultúra

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány példamutató nemzetközi közössége a Kultúra Lovagrendje az Aranyosapátiban található Aranyosszigeten 14. alkalommal rendezte meg nemzetközi találkozóját. A találkozóra Ausztráliából, Németországból és Kolumbiából is érkeztek vendégek és hozzátartozók.

7 Borsi

A négynapos program a Böszörményi László Faluházban bemutatkozással vette kezdetét, melyet hálaadó istentisztelet követett a Kopócsapáti Református Gyülekezet templomában.

Pénteken a találkozó résztvevői ismerkedtek észak-kelet kárpát-medencei lovagtársaik tetteivel, közösségeik életével, és tisztelegtek az elhunyt lovagok emlékhelyénél. A nap során felkeresték a karosi látogatóközpontot és a nemzeti emlékparkot, majd Füzérradvány nevezetességeit. Felvidéki programként elsőként Nagykövesden szereztek tapasztalatokat a Bodrogköz Kultúrájáért Polgári Társulás által működtetett Bodrogközi Kulturális és Információs Központról, majd Borsiban, II. Rákóczi Ferenc születésének helyén emlékeztek. A nap az alapítvány „mintafalujában” Kovácsvágás a település, valamint az önkormányzat, civilszervezetek és református egyház példás együttműködésének bemutatásával és lovagi vacsorával ért véget.  

1 bemutatkoztás BL faluház

Szombaton – a találkozó főnapján – megrendezett konferencián a Kultúra Lovagrendje működésének aktuális kérdései mellett a falvak jövőjéről mondták el tapasztalataikat, véleményüket a résztvevők, valamint megtekintették lepusztult falvak „felébresztésének” megoldási lehetőségeit is bemutató filmeket. A vendégek az ebéd és kötetlen beszélgetést követően részt vettek település görögkatolikus egyházközössége által szervezett „Aranyos megint szép lesz” eseménysorozat „Munka utáni pihenés” programján. A helyi emberekkel való találkozás, kötetlen beszélgetés mellett a kultúra lovagjai kellemesen szórakoztak kárpátaljai lovagtársuk által vezetett harmonika együttes koncertjén, majd a közös vacsorán.

2 gyülekezés a ref templomban

A program vasárnap a révaranyosi görögkatolikus templomban a hálaadó istentisztelettel, majd a lovagrend működésével kapcsolatos döntések meghozatalával ért véget.

3 Látogatóház Karos

3 látogatóközpont karos1

4 Füzéradvány galéria

5 TNM Kisgéres

5 TNM liget Kisgéres

6 Nagykövesd Ilona Alkotóház

6 Nagykövesd napóra

7 Borsi

7 Borsi borospince

8 Gr kat találkozó 1

8 Kovácsvágás1

8 Kovácsvágás 1

9 gr kat talákozó2

9 Kovácsvágás

10 Vasárnap a gr kat templomban

Nick Ferenc

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700