MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 19:07

Nemzetegyesítő irodalmi program a vidék felemelkedéséért (Irodalmi találkozó Aranyosszigeten)

  • Közzétéve Kultúra

Az elmúlt évi siker után megtelt irodalmárokkal az Aranyosapátiban található Aranyossziget.

int csoportkép 2018

A találkozó ünnepélyes megnyitásán megjelent vendégeket és a helyi iskolásokat köszöntötte Filep Sándor a Felső Tisza Vidékfejlesztési Egyesület elnöke, Vásárosnamény polgármestere nyomatékot adva ezzel, hogy az beregi Tisza-hátra érkező költők a térség életminősége fejlesztéséhez is hozzájárulnak. Az ünnepélyes eseményen nagy meglepetést okoztak – egyben az elmúlt évi tábor pozitív hatását bizonyítják – a kultúrprogramban a helyi gyermekek által írt és előadott versek.

A Németh Nyiba Sándor, a Magyar Kultúra Lovagja által az ország különböző térségeiből és a határon-túlról szervezett költők magas létszáma miatt 4-5 fős csoportokban adtak rendhagyó irodalmi órákat a Felső Tisza völgye iskolásainak – Kölcsey Ferenc Általános (Pap, Aranyosapáti), Esze Tamás Művelődési Házban, a vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskolában, és tettek látogatást a dögei Ölbey Irén Általános Iskolába, valamint vettek részt a Lövőpetri és Nyírlövői Általános Iskola közös gyermeknapi programján.

int Tarpa1

A találkozó résztvevői ellátogattak  nagyvarsányi Református Idősek Otthonába, és a vásárosnaményi Idősek Otthonába, valamint ajándékműsorral kedveskedtek a beregsurányi,  lónyai, mátyusi és a tiszaszalkai otthonok lakóinak.

A program alkalmat adott a rendező Falvak Kultúrájáért Alapítvány kontaktivizmus művészeti-orientációs és kultúra szervező irányzata 15 éves tapasztalatainak bemutatására, valamint Szatmárcseke, Tiszacsécse, Nagyar útvonalon az irodalmár elődökre való emlékezésre.

int Ratkó Józsefné

Az Irodalmárok II. Nemzeti Találkozója „Versek ezrei a Felső-Tisza völgyében” elnevezésű irodalmi gálával zárult, melyet helyi költők versei gazdagítottak. Az esemény díszvendége Ratkó József költő felesége, Hargitai Lujza és fia József, így a tábor lakói feleleveníthették Ratkó József életét, és irodalmi munkáságát.  

A jó hangulatú, értékteremtő, térségi program sikerességét bizonyítja, hogy az újabb találkozóra csak augusztus közepéig kell várnia az irodalom barátainak.

Nick Ferenc

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280