MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 8:32

Amatőr színjátszók randevúja Mátészalkán

  • Közzétéve Kultúra

Az amatőr színjátszás fontos szerepet tölt be Mátészalka kulturális életében. Ezen tevékenység eredményeire építve számos programot hívtunk már életre, s mind között talán a legfontosabb az Amatőr Színjátszó Találkozó, amit 17. alkalommal rendezünk meg július 20-21-én a Mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színházban a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. 

kuckoKuckó Művésztanya Utcaszínház előadása 2017-ben ©Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház

A mára már hagyománnyá vált program célja, hogy a csoportok bemutatkozási és megmérettetési lehetőséget kapjanak, és természetesen az, hogy játékukkal szórakoztassák Mátészalka és a térség színházkedvelő közönségét.

Kedves ismerősként üdvözölhetjük a debreceni Kuckó Művésztanya Utcaszínházat, a vásárosnaményi Kontársulatot, a határon túlról pedig az Erdély szívéből érkező szentegyházi Ködszurkáló Kisszínházat és a székelykeresztúri Pódium Színpadot, valamint a partiumi Börvelyből városunkba látogató Lápi Lidérceket. Új fellépőket is köszönthetünk az újdombrádi Csak Csajok tagjainak személyében. A lelkes csepűrágók játékát szakértő zsűri segíti majd, valamint a csoportok műhelyfoglalkozásokon vehetnek részt, ami szintén szakmai fejlődésüket segíti.

Mátészalkát a Gondolat Kamaraszínház képviseli, akik az idei fesztiválra ismét egy új előadást, mégpedig Đorđe Lebović: Az ezredik éjszaka című egy felvonásos, felnőtteknek szóló tündérmesét mutatják be, Erdős László rendezésében. A jól ismert és szeretett Gondolat-tagok, Kiss Csilla és Halóka Zsolt idén új játszótársat is kaptak Cseppentő Ágnes személyében, akit rég óta visszavárt már Mátészalka színpada.

Néhány mondat a készülő előadásról: Hap és Hep, két jóbarát, akik minden péntek éjszaka gyalog teszik meg az utat a vasútállomástól hazáig, mert a vonat késése miatt lekésik az autóbuszt. Ugyanez ismétlődik minden héten, tíz, száz, ezer péntek éjszakán keresztül, ők pedig hazafelé bandukolva mindig arról ábrándoznak, hogy milyen jó volna fontos embernek lenni. Aztán egyszer csak, váratlanul, velük is történik valami...valami érdekes…De ez már csak akkor derül ki, ha eljönnek a kedves érdeklődők, akiket nagy-nagy szeretettel hívunk és várunk a Találkozó minden előadására!

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

NKA logo 2012 CMYK 1

Zsoldos Judit, Mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280