Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 8:04

Történelmi zarándoklat a Pozsonyi csata hőseinek emlékére - Nemzetet összekötő „új útvonal” jön létre

  • Közzétéve Kultúra

A honfoglalás és a honalapítás időszakáról széleskörű információt, meghitt, mély emberi érzéseket, a múlt tiszteletét és az elődök iránti alázatot tapasztalhatják meg azok a szerencsések, akik találkozhatnak – a „mammonimádó, percemberek” világában – a Vereckei-hágó - Pozsony – Dévényi-kapu útvonalat kijelölő lovas és gyalogos túrával.

Pozsonyi csata megérkezés

Az Aranyosapátiban található Aranyossziget Gyermek és Ifjúsági Tábor június 13-án fogadta történelmünk kiemelkedő eseményének – az Árpád fejedelem vezette első honvédő háborúnak – a Pozsonyi csatának 1111. éves évfordulója évében megszervezett történelmi zarándoklatot, egyben kötelezettséget vállalt arra, hogy zarándok út jelzett állomása lesz.

Országszerte a hagyományápolók széles közössége fogott össze annak érdekében, hogy megismertesse – a tankönyvekből „kifelejtett” – eseményt, amelyben a hitében elszánt, tetteiben határozott, munkájában és harcaiban acélosra edzett magyar nép honteremtő akarattal megvédte hazáját. A Pozsonyi csata dicsőséges lezárása volt Álmos vezér és fia Árpád fejedelem honalapító művének. Szellemi, erkölcsi és fizikai fundamentuma nemzetünknek.

Pozsonyi csata 1 fogadás

A zarándoklat fogadását a köszöntések, a zászlók díszítése az együttműködés szalagjával, a késő éjszakába nyúló baráti beszélgetés, a honfoglalás millecentenáriuma évében való sikeres együttműködésre felidézése, és a görög-katolikus templomban való elköszönés tette teljessé.

Az utat kijelölő első zarándokokkal való beszélgetés segít megérteni a hitben, értékrendben rejlő szellemi, gondolati, fizikai erőt, amely örömre, sikerre, nem csak a csatákban, de a haza építésének mindennapjaiban is győzelemre segítette a magyar népet.

Pozsonyi csata 2 szalagkötés

A szerencséseknek, akik találkozhatnak a hagyományőrzők elszánt közösségével lehetőségük van érthetően megfogalmazni a magyar nép helyét, feladatát, valamint egyéni földi életútjuk értelmét. Mindezek alapján nem a véletlen műve, ha ezeket a nemes célokat, érzéseket egyesek nem nézik szívesen.

„A dicső elődök tisztelete, a múlt értékeinek megőrzése és  gyarapítása az élők kötelessége.”

Pozsonyi csata emlékfotó

Pozsonyi csata emlékpoló

Pozsonyi csata túra folytatódik

Nick Ferenc

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280