Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 16, 21:14

''Bel canto'' - szép énekek a Gyürei Református Templom zenés áhítatán 2018. július 7-én /szombat/ 17 óra

  • Közzétéve Kultúra

Az "Árokháty Béla támogatói kör" szeretettel meghívja Önt és kedves Családját a "Zenés Áhítat 2018. Programsorozat a leendő orgona javára" Szép ének (A bel canto Itáliája) alkalmából 2018. július 7-én /Szombat/ 17 órai kezdettel a Gyürei Református Templomban tartandó zenés áhítatra!

bel

Vendégeink: Gyüre Bálint és Gyüre-László Réka házaspár Ceglédről.

Műsoron az olasz bel canto komponistáinak válogatott darabjai lesznek, és néhány fantasztikus nápolyi dal.

bel canto (egy) olasz kifejezés, eredeti jelentése: "szép ének", általában a tökéletes dallamformálást mindenek fölé helyező olasz énektechnika és stílus. A hang mozgékonyságán és a hangképzés kiegyenlítettségén alapul. A 17-19. században meghatározó volt az olasz operában. Fénykorát Bellini és Donizetti operái jelentik, náluk a bel canto fogalmához már a kifejezőerő és a drámaiság is társult.

A műsor első része a korai bel canto jegyeit hordozza magában, ahol a szép, a helyes éneklés került a középpontba. Az emberiség ősi vágya, a kifejezőkészség magasba emelése a cél. E szép éneklésnek lenyomata Chopin műveiben is érezhető, a társművészet, a tánc területén is. Noha a mazurkák sorozat népi ihletettségű de stilizált, vagyis a népzene a párizsi szalonok gyertyafényes bűvkörébe emelkedett. Titka nem más, mint az egyszerűség, a helyes, szép zene, amelyben a zongora énekel. A műsor befejező részében pedig híres, nápolyi dalok lesznek hallhatóak.

Egy könnyed, nyár esti koncertre várjuk Önöket!

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280