Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 21:29

Egy új barátság kezdete

  • Közzétéve Kultúra

Nyírcsaholyba látogatott a Los Carcinols-De Montalban, Franciaország dél-nyugati részéből érkező táncegyüttes, amely jelenleg Nagyné Varga Mária szervezésében turnézik Magyarország és a Partium területén.

n0

A községben Magyar Csabáné polgármester fogadta a vendégeket, majd a körbevezette őket a falu központjában, és a parkban felállított köztéri szobrokon keresztül ismertette a szatmári község múltját.

Ebéd után a francia vendégek a község Művelődési Központjában találkoztak a Nyírcsaholyi Idősek Klubja tagjaival, ahol egy gyors ismerkedés után kölcsönösen bemutatták egymásnak saját kulturális örökségük egy pici részletét. A francia vendégek okszitán táncokat mutattak be, a csaholyi idősek szatmári népdalokat adtak elő.

n3

A kulturális program végeztével ajándékok, emléktárgyak átadására került sor, majd a táncegyüttes vezetője meghívta a nyírcsaholyiakat, látogassanak el Franciaországban, nézzék meg hogyan élnek ők Los Carcinols-De Montalban, mutassák be a szatmári hagyományokat a városukban élő okszitán őslakosoknak.

Különösen megható része volt a programnak a mélyen vallásos francia vendégek görögkatolikus templomba látogatása, ahol a máriapócsi Madonna kép könnyeit felitató kendő egy szeletkéjét is a kezükben tarthatták. 

n1

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280