Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 20, 12:02

Mindenki magára ismerhet egy kicsit a Kontársulat ma esti vásárosnaményi előadásán

  • Közzétéve Kultúra

A vásárosnaményi művelődési központban szeptember 3-án, hétfőn 19 órától láthatja a színházszerető közönség Barta Lajos Szerelem című tragikomédiáját a Kontársulat előadásában, Rácz János rendezésében.

vasarosnameny

A darabban három lánytestvér elkeseredett harcát és útját látjuk a boldogság felé. Mindezt hol elszántan, foggal-körömmel, néhol mélabús bánattal, olykor pedig pajkos könnyedséggel és örömmel teszik. A lányok erénye fölött pedig a szülők vigyázó szeme és óvása nyugszik, mely tiszteletre és fegyelemre inti a lehetséges férjek sorát…

Mert vannak ám: az adótiszt, a költő, a katona megbolondítják a lányok elméjét, és folyamatos zsongásban, őrületben tartják őket. Végül talán senki sem lesz boldog, vagy pillanatokra mindenki. Valahogy így van ez az életben is. Az előadás során az érzelmek színes kavalkádja hömpölyög végig a nézőtéren a felszabadult kacagástól a torokszorító sírásig, de mire véget ér a darab, egy picit mindenki magára ismer, és ráébred, milyen szép dolog a szerelem.

Barta Lajos színművei a századeleji és az első világháborús Magyarországot idézik az olvasók, nézők elé. A pusztuló kisvárosi, fojtogató életforma légkörét, mély konfliktusait, csendes tragédiáit ábrázolja a Szerelem, a kispolgári módszerekkel „forradalmian” gondolkodó emberek tragikomédiája.

forrás: szon.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280