MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 8:32

Rendhagyó történelemóra és történelmi stand-up Vásárosnaményban

  • Közzétéve Kultúra

2016. március 31-én a Vásárosnaményi Ifjúsági Klub meghívására városunkban köszönthettük Dr. Kapa Mátyást, aki  ügyvéd, egyetemi tanár és író.

kapa1

A vásárosnaményi Művelődési Központba írói minőségében érkezett. A történelem szerelmeseként történelmi tárgyú, szórakoztató könyveket ír. Több regénye jelent már meg: Római hajnal, Ködös Frankhon, A történelem legromantikusabb históriái, A történelem legbizarrabb halálesetei, A történelem legfurcsább ragadványnevei, A történelem legérdekesebb focimeccsei.

kapa2

Egy órai kezdéssel a helyi gimnázium közel kétszáz diákjának tartott rendhagyó történelemórát „Történelem másképp” címmel. A múlt humoros, érdekes megközelítése elnyerte a közönség tetszését. Az előadás végén kérdezz-felelek formájában tesztelte a diákok memóriáját, és a helyesen válaszolóknak saját könyveiből egy-egy példányt adott jutalomként.

kapa3

Délután öt órától egy különleges, új műfajjal: történelmi stand-up előadással szórakoztatta az ismét szép számban megjelent publikumot. Produkciójának címe  „Rejtélyek és kuriózumok a történelemben”.   Az előadás első részében vicces, szórakoztató formában mesélt a történelem során előforduló romantikus, bizarr és érdekes esetekről, eseményekről. A második részben pedig a történelem néhány, talán soha meg nem fejthető rejtélyével ismertette meg az érdeklődőket.

Köszönet Dr. Kapa Mátyásnak, hogy megtisztelt minket jelenlétével, és egy új, formabontó műfajjal örvendeztette meg a hallgatóságot. 

Nagy Csilla klubvezető

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280