Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 12:22

"Szená-Torok" - A Magyar Országgyűlés képviselőinek énekkara Gyürében 2018. október 28. (Vasárnap) 10:00

  • Közzétéve Kultúra

Az "Árokháty Béla támogatói kör" szeretettel meghívja Önt és kedves Családját a "Zenés Áhítat 2018. Programsorozat a leendő orgona javára" Jótékonysági koncert alkalmából 2018. október 28-án /Vasárnap/ 10 órai kezdettel a Gyürei Református Templomban tartandó zenés áhítatra! Vendégünk a Magyar Országgyűlés képviselőinek énekkara.

Szená Torok

A Szená-Torok kórus 1996. november 11-én alakult meg a Magyar Országgyűlés képviselőiből, a világon első, és máig is egyedülálló ilyen szerveződésként. Az énekkart hét országgyűlési képviselő alapította, akik egyfajta összhang megteremtésére törekedtek a politikai közösségben. Azóta további képviselők mellett családtagokkal, parlamenti és minisztériumi szakértőkkel is bővült a kizárólag jótékonysági rendezvényeken fellépő énekkar, amelynek repertoárját mintegy 80 kórusmű alkotja, alapvetően magyar és klasszikus európai szerzők művei. Fellépéseiket mindig nagy sajtóérdeklődés kíséri.

Küldetésüknek megfelelően eddig csaknem 250 fellépést tudhatnak maguk mögött. Az elmúlt bő 20 évben Magyarországon mintegy 80 településen adtak koncertet, emellett Erdély, Kárpátalja, Vajdaság, Szlovákia, Ausztria, Horvátország, Franciaország, Belgium, Németország, Kanada túlnyomórészt magyar ajkú közönsége hallhatta már a Szená-Torok énekét.

Karnagy: Iványi Tamás - aki csendre inti a politikusokat. Egy ember van csak széles e hazában, akinek minden mozdulatát egyaránt lesik, minden szavát egyaránt isszák a mindenkori kormánypárti és ellenzéki politikusok.
 

„A kóruséneklésben és a többpárti demokráciában az a közös, hogy nem baj, ha nem mindenki ugyanazt fújja, az a fontos, hogy a maga szólamát mindenki…” /I.T./


Zongorán kísér: Miczinger Ilona

A kórus hitvallása: „Szolgáljon az énekkar kulturális és egyúttal jótékony küldetést is, legyen kapocs azok között, akik értik és beszélik a magyar nyelvet, segítsék koncertjeink azokat, akik valamilyen okból kevesebbet kapnak a társadalom figyelméből, vagy valamilyen okból segítségre szorulnak”.

SZENÁ TOROK

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280