Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 24, 15:22

Szeretetnyelvünk a harang - Zenés áhítat harangjátékkal Gyürében, a református templomban

  • Közzétéve Kultúra

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye sok templomában van harang. Talán nem is egy. De az egészen biztos, hogy november 25-én délután a gyürei református templomban volt az egész megyében a legtöbb ebből a különleges hangszerből.

gyure harang 1

Minden harangnak egy nyelve van csupán, így egyetlen hangja. Ám ha 37 harang szólal meg más-más hangon, kottába fektetett sorrendben, abból nem csak hangok születnek, hanem érzések, színek, képek, illatok. Rácz Róbert református lelkész szavai szerint: „Miközben hallgattam a csengésüket, megjelent előttem az arany szín, láttam magam előtt a fenyőt, és éreztem egy édes illatot, a mézeskalácsét...”

gyure harang 2

Az Újpesti Baptista Harangzenekar harangjai a reménybeli gyürei orgona javára szólaltak meg ezen a napon a szép templomban, ami egyben Árokháty Béla orgonaművész, zeneszerző, karnagy emlékhelye is. Akik ismerik a templom történetét, tudják, milyen beszédes jelképet hordoz köveiben a nehéz, pusztító próbákat is legyőző élni akarásról. Az élet Istene az, aki közösséget teremtve betöltötte a teret és a szíveket ezen a zenés áhítaton is.

gyure harang 4

A vendég harangosokon túl a vendéglátásban egy másik művészeti csoport is megosztotta remekműveit, hiszen az utánozhatatlan szabolcsi töltött káposzta, a szeretettel készített és tálalt finomságok, süteményköltemények igazi művészetről tanúskodtak! Köszönjük!

gyure harang 3

Méltó kezdete volt ez annak az adventi várakozásteli útnak, amely éppen egy hónap múlva érkezik el Krisztus jászolához. Addig is tudjuk: a harang mindig értünk szól. A szeretet nyelvén hív Istenhez.

Szommer Hajnalka

Programsorozat a leendő orgona javára

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280