Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 15:40

Gazdag értékteremtés határtalan összefogással Aranyosapátiban

  • Közzétéve Kultúra

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány folytatta értékteremtéseit, amelyhez a nehéz helyzetben lévő szervezetnek nemzetegységesítő összefogásra volt szüksége.

hh0

A Pünkösdi gazdatalálkozó fórumán prof. dr. Szilágyi Tivadar a gödöllői Szent István Egyetem egyetemi tanára, a Magyar Kultúra Lovagja előadásának záró részét megosztotta Nick Ferenccel, a Falvak Kultúrájáért Alapítvány kuratóriumi elnökével, hogy együttesen jelentsék be ünnepélyesen a Vidékfejlesztési Akadémia működésének megindítását. A népfőiskolák és más felnőttoktatási intézmények tapasztalatait felhasználó, de azt megújító, hatékonyságra törekvő program fővédnökségét V. Németh Zsolt államtitkár vállalta.  

Vajda László a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Népművészeti Egyesület elnöke, a Magyar Kultúra Lovagja kovácsoltvas zászlótartókat adományozott Aranyosszigetnek, és bejelentette, hogy a kovácsmesterek nemzetközi konferenciáján esőcsatornatartó díszekkel gazdagítják Aranyossziget Gyermek és Ifjúsági Tábort.

hh

Százak tekintették meg az „Értéktárát”, amelyet dr. Polyák Albert a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója nyitott meg, aki bejelentette, hogy egy szék jelképes megvásárlásával járul hozzá  a „nemzet otthonának” működéséhez. 

A VI. Magyar Világtalálkozón Korpás István (Szatmárcseke) „Elszármazott magyarok emlékoszlopa” alkotást és a Nagyalföldről elszármazott első 12 család nevével Kovács Ferenc (Osló, Norvágia) adta át, megteremtve ezzel annak évenkénti bővitéséhez kapcsolódó hagyományt.

hh1

A világtalálkozót követően – május 17-22 között – Füzérradványban folytatódik az alapítvány értékteremtése. A Világ magyarságáért címmel kitüntetett Dunai Nemzetközi Alkotókör tagjai 15 köztéri alkotással gazdagítják a vendéglátó település mellett Kovácsvágás, valamint a Kultúra Lovagrendje emlékparkját. 

Nick Ferenc

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280