MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 21:28

Húsvétra átadják a Nyíregyházi Állatpark látogatócentrumát

  • Közzétéve Látnivalók

Húsvétra átadják a Nyíregyházi Állatpark látogatócentrumát

Nyíregyháza, 2018. február 12. A Nyíregyházi Állatpark épülő új látogatócentruma és bejárata 2018. február 12-én. A tervek szerint húsvétra elkészül a 380 millió forintos fejlesztés, a látogatócentrum, valamint az ehhez tartozó nyitott hópárduckifutó, amely az állatparkot érintő több mint hétmilliárd forint értékű beruházási csomag egyik első fázisa. (MTI)allatpark1         Fotó: Balázs Attila

2017. szeptember 5-én kezdődött el a kivitelezési terület átadásával a „Látogatócentrum építése és Hópárduc kifutó kialakítása a Nyíregyházi Állatpark területén” című pályázat. A megvalósítására közel 400 millió forint, vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert Nyíregyháza Önkormányzata. Nem sokkal később, 2017. október 13-án ünnepélyes keretek között letették az alapkövet,

allatpark3

 

 

most pedig már jól látható a változás, állnak az új bejárat falai, túl vannak a szerkezet építésén és hamarosan kezdődik a belső berendezés.

Ez a térségi jelentőségű, látogatóbarát fejlesztés lehetővé teszi az állatparkba érkező vendégek modern, kényelmes körülmények között történő fogadását. Az új „Látogatócentrum” megépülésével zavartalanná válik a nagy létszámú csoportok fogadása, nő a bejárat áteresztőképessége, csökken a zsúfoltság és a torlódás veszélye. A hatékony és szakszerű beléptetés mellett értékmegőrző szekrény, valamint pénzváltó és bank automaták is a látogatók rendelkezésére állnak majd. Megvalósul az épület komplex akadálymentesítése is.

A projekt másik fő eleme egy Hópárduc kifutó építése az állatparkban, ahová hamarosan be is költözhetnek a hópárducok. Jelenleg a sziklák elhelyezése zajlik a kifutóban. Az állatpark most is nyitva áll a látogatók számára, de a tavasszal érkező vendégeket már az új látogatócentrom fogja fogadni.

forrás: nyiregyhaza.hu 

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280