MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 14:59

Sukta Bertalanné, a beregi hímzés szerelmese.

Hazánk egyik legszebb, hagyományokon alapuló használati eszközeire és dísztárgyaira, illetve azok készítőjére, szeretném felhívni a figyelmet. Ezen termékek egy kis beregi faluban, Beregdarócon készülnek. Itt él Sukta Bertalanné, aki évtizedek óta a beregi hímzés szerelmese.

WP9Z6809

2006-tól, önálló vállalkozóként folytatja hódolását a hagyományos beregi kultúra egyik ékkövének, a beregi keresztszemesnek.  Termékei jelentős része zsűrizett, ezáltal megkapta a népi iparművész címet. Elhódította a Kis Jankó Bori Országos Hímzőpályázat Nívó díját.

Évek óta járja az országot, ahol vásárokon árusítja termékeit. Számos ideiglenes kiállítása volt országszerte, a teljesség igénye nélkül: Mezőköveden, Balatonlellén, Debrecenben, Budapesten és Salgótarjánban. Jelenleg állandó kiállítása van lakhelyén, Beregdarócon.

s1

 

Rendszeres résztvevője, a Budai várban minden évben augusztus 20-án megrendezett Mesterségek Ünnepének. Termékeire állandó igényt tart több népi iparművészeti bolt. Az elmúlt években leginkább már csak otthonában értékesíti hímzéseit, illetve a fentebb említett Mesetrésgek Ünnepén. Ez leginkább öregkorának tudható be, sajnálatos módon.

s2

Otthonában állandó látogatónak számítanak hazai és nemzetközi turistacsoportok. Évek óta visszatérő vendég egy ~40 főből álló Japán turistacsoport. Ezáltal, nemzetközi szinten is öregbíti hazánk hírnevét. Termékeivel nem csak a magyarországi hagyománytisztelő emberek szeretetét nyerte el. Többször is értékesített már külföldieknek is, ezzel bizonyítva, hogy termékei világszinten megállják helyüket.

Termékei bekerültek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei értéktárba is. Ezen felül, számos interjú és televízió felvétel készült vele.

s4

Nem kizárólag hagyományos beregi keresztszemes termékeket készít. Igaz, a szakmai elismeréseit ezeknek köszönheti. Több tucat zsűrizett hímzése van, mely igen nagy elismerésnek számít.

A mai kor igényeinek megfelelően készít modernebb dísz és használati tárgyakat egyaránt. Ezen termékeken a megrendelők saját elképzeléseit is viszont láthatják az ésszerűség határain belül. Többek között gyakran készít könyv és üvegborítókat, fali képeket, illatzsákokat és bármi egyebet, amennyiben az megvalósítható. 

s3

Hímzései minőségi, kézzel varrott, egyedi termékek, melyek által a vásárlók hagyományos dísz- és használati tárgyakat csempészhetnek otthonukban.

Termékei előzetes egyeztetés után megtekinthetőek és megvásárolhatóak állandó kiállításán, Beregdarócon, valamint otthonában. Mindezek túlmenően, alkalmazkodva a modern kor elvárásainak online is elérhető: www.beregihimzes.hu

Őrizzük hagyományainkat!

 

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280