Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 10, 20:14

Ötös iker gólyafiókák Tiszaadonyban

Nagyon vártuk Tiszaadonyban azt a márciusi napot, amikor megérkeztek a várva-várt  gólyák. Néhány nappal előbb érkeztek, mint szoktak. Azonnal fészek igazítás, "lakás felújítás" következett.

golya

Ősszel az E-ON korszerűsített a falunkban. Mindent ugyanúgy hagytak, ahogyan a gólyák megszokták. Első nap már ÖSSZEÉRT A CSŐRÜK néhányszor, hangosan tudomásul hozva, hogy itt nemsokára tojás lesz a kényelmes fészekben! Néhány napig tartott ez a szerelem-cunami, hangos kelepeléssel.

Mi, a környék lakosai, elégedetten néztük a gólyák mindennapjait... Aztán egyszer csak ki keltek a kis gólyák! Először egy fejecskét láttunk, majd még egyet, majd egyszer megpillantottuk a harmadik fejecskét is.
A szomszéd Mami egy nap szenzációs bejelentést tett  nekünk !
- ÖT KIS GÓLYA VAN ! Én, amióta élek, öt fiókát még nem láttam.
Azonnal hozzákezdtünk a kommunikációhoz a gólya Papával, Mamával.
- Drukkolunk!
Ők bölcsen és büszkén letekintettek ránk, és  boldogan tollászkodtak.

Azt hittük, hogy egy, vagy két kis gólyát ösztönösen kidobnak majd a fészekből, ha úgy ítélik meg, hogy nem jutnak el Afrikáig a gyengeségük miatt. Az öt kis fióka viszont csak nő, növekszik, fejlődik! Igaz az ötödik csak ritkán áll, Ő lehet a leggyengébb. A többiek viszont mindig körbeveszik, szinte védelmezik. Az Anya és az Apa is élelmezi őket, igen messziről, mert nincs béka, gyíkocska, nehezen találnak élelmet. A múlt nap nagyon finom lehetett az ennivaló, és nagyon nagy! Leejtette az Apa a fészek közepére, és egyszerre lakmároztak belőle.

A gólyák személyesen ismernek bennünket. Nem csak mi figyeljük őket, ők is minket.
Nagy a barátság köztünk. Gyermekeink, unokáink visszatérő barátai. Hozzánk tartoznak!
Ma is szerettünk volna egy ötös fotót készíteni róluk, de sajnos az ötödiknek, csak a feje búbja látszik. Hosszú, kitartó munka után Bartáné Herczegh Henriettának sikerült együtt lefotózni őket !!!
Újfalusi István, a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársa nyilatkozta, hogy az öt gólyafióka  nagyon ritka, három az átlagos!

Különös boldogságot, nyugalmat hoznak számunkra mindennap. Már próbálgatják szárnyaikat, repülnének... A két Szülő a kapunk előtt, és a szomszéd előtt álló oszlopon tölti az éjszakákat, féllábon... 

Nőjetek nagyra, kis fiókák!
Tavaly nekünk hoztatok kis UNOKÁT ! Az idén másoknak kívánjuk ezt a boldogságot!
... és amikor majd útra készen álltok, majd integetünk nektek, és utánatok kiáltjuk búcsúként:
- Jövőre VELETEK, újra, UGYANITT!

Tiszaadony, Kossuth út 27. Magyarország!
Péter Juli

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700