Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 18, 20:59

Senkinek nincs olyan anyja, mint nekem!

Hete 1968 a 70-es évek elején ... Már akkor is voltak járóbabák, ha fogták a kezét lépegetett, és mondta hogy mama. Én csak álmodoztam róla, nekem olyan soha nem volt, de a szomszéd kislánynak Erikának igen.

babakocsi

Ő kitolta a házuk elé a járdára a babakocsit, benne az álomszép beszélő járó babával de csak nézni volt szabad ahogy büszkén páváskodva sétáltatta a babát vagy szájába adta a cumiját, mert hogy az is volt a babának. Rettenetesen irigy voltam Erikára, és titokban sokszor azt kívántam, hogy bár csak mi is olyan gazdagok lennénk, mint ők,! Bárcsak az én Anyám is sütne olyan finom kalácsot mint az övé, bárcsak úgy szeretne engem is Anyám ahogy őt szerette az anyukája. Ő mindent megkapott amiről én még csak álmodni se mertem.

Nagyon szegények voltunk, ritkán volt új ruhám, sokszor vacsora nélkül csak meséről aludtunk el, mert nem volt mit ennünk. Játékunk csak rongylabda és  "tengeribaba" volt.

Egy nap fellázadt a lelkem, és minden fájdalmam Anyám nyakába zúdítottam. Sírtam toporzékoltam és azt hiszem akkor először tagadtam meg Istent s szegénységünk miatt... Emlékszem Anyám arcára ahogy kiült rá a döbbenet, a harag majd a fájdalom. Nem bántott, csak állt és nézett rám, én meg tomboltam az ágyra vetettem magam és azt kiabáltam, hogy bár csak meghalnék. Akkor Anyám mellém térdelt hozzám bújt átölelt és fuldokolva zokogva mondta hogy "ne, soha ne mondd ezt Marikám nem élném túl!"

rongybaba

Még az nap szabott varrt, csinált nekem egy rongybabát. Volt keze lába varrt rá ruhát is, színes ceruzával rajzolt szemét száját én boldogan vettem a kezembe, de hamar lebiggyesztettem a számat: Anya nincs haja - jegyeztem meg. Ő elmosolyodott, lebontotta a kontyba fogott fekete haját egy pillanat alatt levágott egy jó araszt a végéből és ügyesen rávarrta a babám fejére.

Gyönyörű lett, és én leírhatatlanul boldogan szaladtam vele Erikához, aki tágra nyílt szemmel irigykedve kérdezte hogy honnan van ez a szép babád, miből van a haja?

Akkor azt mondtam neki... Édesanyám csinálta rongyból, a haja meg igazi, a saját hajából vágta! Senkinek nincs olyan anyja mint nekem!

Kiss Zoltánné

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280