Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 11, 23:09

Amit az elmúlt napokban látunk, olvasunk a facebookon, az lesújtó.

A Facebook azért van, hogy az ismerőseinkkel kapcsolatot tudjunk tartani, eseményeket, információkat osszunk meg képpel, videóval, szöveggel, mind ezt a jó ízlés határain belül.

facebook downvote button

Amit az elmúlt napokban látunk, olvasunk minden túlzás nélkül mondhatom, hogy lesújtó. Miért kell egymással virtuális harcot folytatni mindenki szeme láttára, csak azért mert nem egyezik a véleményünk.

Néhány nap múlva választás. Feltétlenül muszáj addig mindenkit meggyőzni a saját igazunkról úgy, hogy fröcsögünk, gyűlölködünk, uszítunk, sárba döngölünk? Napok óta semmi más nincs a facebookon csak az, hogy ki az igazi MAGYAR. Mindenki igyekszik meggyőzni mindenkit, hogy ő és csakis ő az igazi hazafi meg a neki szimpatikus pártja.

Nem is lenne ezzel baj, ha kulturáltan és privát osztanák meg a kedves felhasználók a véleményüket azokkal, akiket érdekel. Engem is érdekel, hogy ki lesz a választás győztese, DE!....Ha információhoz szeretnék jutni, akkor tudom, hogy az adott pártnak van jelöltje, van a jelölttel kapcsolatot tartó kontakt személy és van facebook oldaluk is, ahol naprakészen értesülhetek az engem érdeklő dolgokról, amit napi szinten meg is teszek.

Tehát. Nagy tisztelettel megkérek minden unatkozó Terka nénit, Ványa bácsit stb., hogy NE bombázzanak az értékes információkkal. Mindenkitől elnézést kérek, de akinek nem inge ne vegye magára. Szokták írni, hogy mindenki azt tesz ki, amit akar, én meg azt mondom, hogy mindenki magát minősíti vele.

Vannak emberek, akik nem az ismerőseink mégis olvashatjuk a sok butaságot, mert az ismerőseink ismerősei. Jóval a választás előtti időszakban tévesen „csak” társkeresőnek használták sokan az oldalt, most közvetlen választás előtt már egymást érik a gyűlölködő fröcsögések is. Ez így már sok, de lehet csak az én gyomrom érzékenyebb.

Aki híreket akar olvasni annak ajánlom a saját politikai beállítottságának megfelelő honlapot.

„Hölgyeim”, ok, hogy a Tesco ajtó kinyílik előttetek, de igazi párt nem a facebookon a jó ízlés határait súroló , pucsító képekkel és közönséges üzenetekkel fogtok találni. Egy igazi férfinak ettől kicsit több kell.

Emberek! Folyamatosan szidjuk a mai fiatalokat. Miért? Mit tanulnak a mai felnőtt társadalomtól? Gyűlölködést, agressziót, közönséges viselkedést. Mit látnak a facen? Anyu próbálja „eladni magát”,tökjó a dekoltázsa lájkolom, apu nyomdafestéket nem tűrő közönséges vicceket oszt meg, holnap már ezzel üdvözlöm a haverom, a nagyszülők meg többnyire politizálnak. Csoda, ha a gyerek nem tud megköszönni csak lájkolni, ha nem tud írni, csak két betűs szavakat, ha a legfontosabb amit „értékként” kap, hogy a telefonnal hogyan tud előnyös képeket készíteni magáról?

A politizálást hagyjuk a politikusokra, az időt pedig amit fröcsögésre, gyűlölködésre fordítunk töltsük a gyerekeink, unokáink nevelésére, hogy olyan felnőtté váljon, akire nem csak én mint szülő, hanem majd az őt követő generáció büszke legyen.

A mai álláspont szerint nagy bajban vagyunk. És nem a gyerekeink a hibásak, ha nem MI, meg az elferdült értékrendünk, amit egyébként nagyon erkölcsösnek és példaértékűnek tartunk. Kár, hogy csak a testünket látjuk a tükörben….ha, látnánk a lelkünket is, talán másképpen viselkednénk.

És még egy utolsó gondolat. Szinte minden településen volt lakossági fórum, ahová elmehettek volna a politizáló hölgyek, urak. Ami nagyon érdekes számomra, hogy aki lusta volt a komfortzónáját elhagyni egy óra hosszára, az a legnagyobb hazafi a facebookon. (Mindenki láthatja a képviselő faces oldalán, hogy ki vett részt a fórumokon.) Kérem…így könnyű a fotelból percenként posztolni... és az ilyen ember akarja megváltani a világot? Naponta posztolja azt, amire, ha kíváncsi vagyok, elolvasom a fent említett oldalon.

Kérem, legyünk tekintettel embertársainkra, mert a jelenlegi álláspont szerint azért fohászkodom a Teremtőhöz, hogy ha újjászületek, akkor az Afrika keleti részén ,valahol a „civilizált” emberektől nagyon távol legyen

Cseszlainé Csicsák Katalin

 

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700