Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 24, 21:42

Kati mama receptje - Vadas marha krumplifánkkal

vadasmartas

Hozzávalók: (a páchoz)
őrölt bors
babérlevél
vöröshagyma,
pirosarany
fokhagymakrém
1 tk. mustár
3 ek. olivaolaj

Elkészítés:
A fűszereket az oliva olajjal összekeverjük, majd mbekenjük vele a marhahúst, és egy éjszarára állni hagyjuk

Hozzávalók: (a mártáshoz)
60dkg marhahús
1 ek. zsír
2 fej vöröshagyma
1-2 babérlevél
1 db nagy sárgarépa
1 db nagy petrezselyem
3 kk. cukor, só

Elkészítés:
A vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd beleteszzük a kockára vágott zöldségeket, majd az ujjnyi vastag szeletekre vágott marhahúst. Felöntjük vízzel úgy, hogy jól ellepje, majd 2,5- 3 óra alatt nagyon puhára pároljuk.
A húst kiszedjük belőle, majd a megmaradt sűrű zöldséges lét összeturmixoljuk, majd hozzá adunk egy nagy tejfölt,  ezzel simára keverjük. Lehet utána  ízesíteni.
Visszarakjuk a húst a mártásba és összefőzzük, így a hús átveszi a finom mártás ízét.

Hozzávalók: (a krumplifánkhoz)
1/2 kg krumpli
1 kg liszt
2 tk. só
1 tk. cukor
3 dkg élesztő
2 dl tej

Elkészítés.
A krumplit koclkára vágjuk és megfőzzük, krumplinyomóval áttörjük, majd ha kihűlt kb 1 kg lisztet adunk hozzá összekeverjük, majd a tészta közepére kis lyukat formázunk. Ide tesszük elmorzsolva az élesztőt a sót és a cukrot, majd langyos tejjel leöntjük, itt hagyjuk felfutni.
Összedolgozzuk a tésztát, picit keményebb tésztát kapunk mint általában a fánk, kelesztőtálban megkelesztjük.
Amikor megkelt a fánk kinyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd olajban kisütjük.
Arra kell vigyázni, hogy az olaj ne legyen túl forró

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280