Lusta lángos
- Írta: Kiss Ambrus Ilona
- Közzétéve Olvasóink küldték
Hogy miért lusta ez a lángos? Mert nem kell frissen elkészíteni! Hűtőbe tárolható, és ha éppen megkívánjuk, gyorsan lehet belőle kisütni frissen!
Hozzávalók: 3 dkg élesztő, fél liter tej, 1 kg liszt, 2 dl tejföl, 1 evőkanál só
Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
A maradékot kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.
Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.
forrás: kiskegyed.hu