Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 22:11

Tejbegríz gombóc - diós morzsában

hozzávalók / 6 adag

tejbegriz gomboc35-40 dkg búzadara
9-10 dl tej
3-4 ek cukor
1 cs vanilin cukor
1/2 citrom reszelt héja
2 tk rum(aroma)
5 dkg margarin
1/2 bögre zsemlemorzsa
1/2 bögre darált dió

elkészítés
Feltesszük melegedni a tejet a cukorral és a vanilin cukorral. Mikor majdnem forr, hozzáadjuk a búzadarát. Jó sűrűre főzzük. Mikor majdnem kész, félrehúzzuk, és belereszeljük a fél citrom héját, és hozzáadjuk a rumot. Majd egy kis időre visszatesszük a tűzre, hogy elpárologjon az alkohol.
Jól lehűtjük. Télen az erkélyen kb. 1 óra, nyáron hűtőfürdővel is jóval több idő (nem tudom, mert még nem csináltam nyáron).
Megpirítjuk a morzsát, hozzáadjuk a margarint. Majd a végén hozzátesszük a darált diót is.
A kihűlt tejbegrízt enyhén vizezett kézzel kis golyókká formáljuk, majd meghempergetjük a diós morzsában.
Tálalásnál kínálhatunk mellé lekvárt vagy porcukrot (szépen mutat), bár mi magában szoktuk enni, mert már elég édes így is.

forrás: nosaly.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280