Még időszerű - Készítsünk cseresznye szörpöt
- Írta: Bodnár Zsolt
- Közzétéve Olvasóink küldték
Házi szörpöt készíteni egyszerűbb, mint gondolnád. Nem beszélve arról, mennyivel finomabb és egészségesebb a boltokban kaphatóknál. És még csak nem is drágább – szóval mindenképpen megéri a befektetett energiát. Segítünk, hogyan készíts egyszerűen mégis fantasztikusan finom házi cseresznyeszörpöt.
Hozzávalók: 2 kg cseresznye, 65 dkg cukor, 1 db közepes fahéj, 1/2 citrom leve, 1/2 citrom héja, 1 mk szalicil
Elkészítés: A gyümölcsöt kimagozzuk, a magok felét összetörjük, és 3 dl vízzel 15-20 percig főzzük. Ezután szűrjük le a levét egy nagyon sűrű szitán, hogy a magrész ne kerüljön bele, majd a kimagozott gyümölcshöz öntjük.
A citrom héját és a fahéjat beletesszük, és addig főzzük, míg a gyümölcs minden levét kiadja. Hozzátesszük a cukrot, a citrom levét, kidobjuk a fahéjat, még egyszer felfőzzük, 10-15 percig rotyogtatjuk.
Ezután átszűrjük, palackokba töltjük, lekötjük, és a forrástól számított 20 percig gőzöljük, majd hagyjuk kihűlni.
forrás: receptgyujtes.network.hu