Bögrés Raffaello Recept – Nagyon egyszerű, gyors, és nagyon finom süti!
- Írta: Bodnár Zsolt
- Közzétéve Olvasóink küldték
Nagyon finom, nem túl édes sütemény! Nem ajánlom kisebb tepsiben sütni, mert akkor magas lesz a süti, és nem tudja rendesen magába szívni a tejszínt.
A tésztához: 2 tojás, 1 bögre porcukor, 1/2 bögre olvasztott vaj , 1 bögre tej, 1 csomag sütőpor, 2 bögre rétesliszt
A tetejére: 1/2 bögre kókuszreszelék, 1/2 bögre porcukor
A megsült forró tészta tetejére: 1 bögre habtejszín (nem kell felverni)
A díszítéshez: kevés porcukor, kókuszreszelék
A méréshez használt bögre mérete 3 dl. A tojásokat egészben felverjük, majd tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet. Kivajazott, 20 × 30 cm-es tepsibe simítjuk, megszórjuk a fél bögre kókuszreszelékkel, majd a fél bögre porcukorral. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
Ha magas a süti, akkor tűpróbával ellenőrizzük. (Ha alacsonyabbat akartok, akkor tegyétek nagyobb tepsibe!) A megsült forró sütire az 1 bögre tejszínt rálocsoljuk, a tészta gyönyörűen magába szívja. A kihűlt tésztát szeleteljük, megszórjuk vékonyan porcukorral és kókuszreszelékkel.
Vass Lászlóné receptje.
Forrás:webcukraszda.hu