Citromtorta sütés nélkül
- Írta: Ilike
- Közzétéve Olvasóink küldték
Hozzávalók:
Az alaphoz:
10 dkg olvasztott vaj
20-25 dkg (attól függ mennyire akarod vastagra az alapját) zabpelyhes keksz vagy háztartási keksz darálva
A krémhez:
30 dkg mascarpone
10 dkg tejföl
20 dkg natúr joghurt
4 dl tejszín
18 dkg porcukor
2 citrom reszelt héja
2 citrom leve
20 g zselatin
Elkészítése:
A vajat összemorzsáljuk a darált keksszel és a tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük. Felverjük a tejszínt a porcukor felével, majd habosra verjük a mascarponét, a tejfölt, a natúr joghurtot a maradék porcukorral, citromhéjjal és összeforgatjuk a felvert tejszínnel. A citromlében feloldjuk a zselatint kis lángon, apránként 3-4 evőkanál krémmel elvegyítjük és a többi krémhez habverővel hozzákeverjük. Az alapra öntjük a krémet, elsimítjuk. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy megdermedjen. Ízlés szerint citromkarikákkal, citromfűvel, vagy mentával díszíthetjük.
Sztori: Saját születésnapomra kerestem valamilyen gyorsan elkészíthető tortát, amit a gyerekek és felnőttek is szívesen fogyasztanának. Így esett a választásom erre a remek kis receptre. Egyszerűen nagyon-nagyon finom, mindenki dicsérte, nem lehet vele hibázni!